Elektronik Demokrasi Partisi kuruldu

emrehan

Elektronik Demokrasi Partisi (EDP) kurucu üyeleri arasında yer alan Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, partinin kuruluşunun resmiyet kazanması için dilekçelerini İçişleri Bakanlığı'na sunduklarını ve alındı belgesini aldıklarını söyledi. "Kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüssüz, zorlama mitingleri olmayan, sokak aralarında arabaların gürültüyle dolaşmadığı, temiz, saygılı, akıllı, üretken, çalışkan bir parti olacağız" diyen Halıcı, şunları söyledi;

"BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

"Kuruluş dilekçemizi vermek için buraya geldik. Dilekçemizi teslim ettik. Elektronik Demokrasi Partisi zaten temel ilkeleri ve önceliklerini internet ortamında duyurmaya başlamıştı. Hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki yurttaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Dolayısıyla tüzük oluştururken tüm yurttaşlarımızın görüşlerini alarak hazırladık. Resmi üye alım işlemlerimiz de önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Partinin programlarını ve seçim çalışmalarını yurttaşlarımızla birlikte yürüteceğiz. Çoğulcu demokrasi ve toplumcu ilke felsefelerine uygun olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Hem Türkiye'de hem de dünyada demokrasi, barışa, özgürlüğe, birlikte güzellikler yaratmaya çalışan insanlara hayırlı olsun.

BAYRAKSIZ, MİTİNGSİZ BİR PARTİ OLACAĞIZ

Siyasi Partiler Yasası'na göre kurulduğumuz için siyasi partiler yasasının gerektirdiği bütün işlemleri yerine getiriyoruz. Ama diğer partilerden farklı olarak kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüssüz, zorlama mitingleri olmayan, sokak aralarında arabaların gürültüyle dolaşmadığı, temiz, saygılı, akıllı, üretken, çalışkan bir parti olacağız.

LOGOMUZ E VE P HARFLERİNDEN OLUŞUYOR

Partimizin logosunu daha önce internet ortamında duyurmuştuk. Ama resmiyet kazanmadığı için o zamanlar Elektronik Parti Girişimi olarak yer alıyordu. Bugünden itibaren Elektronik Demokrasi Partisi olarak kurulduk ve logomuz da 'e' ve 'p' harflerinden oluşuyor. Bundan sonra da daha çok sosyal medyada bizi görebileceksiniz."