Emin Çölaşan'a göre gazetelerin gerçek tirajları

Emin Çölaşan'a göre gazetelerin gerçek tirajları

Türkiye'nin en çok satan gazetelerinin satış rakamlarını köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bazı gazetelerin gerçek satış rakamlarını şişirdiklerini iddia etti. Çölaşan, Sözcü gazetesinin kısa vadedeki satış hedefini de açıkladı.

İşte Çölaşan'ın bugünkü o yazısı

Burada bazen gazetelerin satış rakamlarını veriyorum. Sizler Sözcü okuyan insanlarsınız. Hepinize çok büyük saygı duyuyorum. Ekleri olan, her gün kupon kestirip armağan dağıtan renkli yandaş-magazin gazetelerini okumak yerine 40 kuruş verip bu gazeteyi alıyorsunuz. Sizler bu ülkede Atatürk ilkelerinin, Cumhuriyet rejiminin savunucusu yurtsever ve yürekli insanlarsınız. Bu gazete başkalarının yazmadığı, yazamadığı haberleri korkmadan gündeme getiriyor. Taş gibi sağlam, ödün vermeyen, korkmadan yazan köşe yazarları bu gazetede. Bazıları iktidarın hışmına uğrayıp kovulmuş!.. AKP iktidarının bu gazeteye alerjisi var. Ancak açık söyleyeyim, bizim gazeteyi en dikkatle okuyan da onlar. Yazılarımızı sözcük sözcük, altını çizerek okuyorlar. Özellikle onların avukatları! Hiçbir Sözcü okuru bizim yazılarımızı onlar kadar dikkatli okuyamaz. Niçin?.. Acaba neresinden, hangi cümlesinden dava açarız hesabının peşindeler! Medya korkutulmuş, sindirilmiş, ele geçirilmiş durumda.

YANDAŞ YALAKA DEDİĞİMİZ MEDYA

Korkak medya patronları, kendi parasal çıkarları nedeniyle iktidarın emrine girdiler ve o doğrultuda yayın yaptırıyorlar. Onurlarını yitirdiler. Yandaş-yalaka medya dediğimiz işte bunlar. Gazetecilik mesleğinin onurunu iktidara satanlar. ? ? ? Bugün size, geçen haftanın gazete satış rakamlarını ileteceğim. Bunlar dün açıklanan resmi rakamlar. Okuyunca Sözcü'nün yerini ve değerini daha iyi anlayacaksınız.

BİR ZAMANLARIN AMİRAL GEMİSİ(!)

Ek vermeyen, kupon kestirmeyen Sözcü, Türkiye'nin dördüncü büyük gazetesi. Satış rakamlan şöyle: Magazin gazetesi, kuponcu Posta 450 bin. Yandaş, magazin, kuponcu, bir zamanların amiral gemisi (!) olan Hürriyet 400 bin. Yandaş, magazin, kuponcu Sabah 341 bin. - Bunların tamamı her gün bir sürü ek veriyor. Sözcü 253 bin. (Eksiz ve kuponsuz, sadece gazete.)

ZAMAN'IN BAYİ SATIŞI SADECE 21 BİN

Yandaş, magazin, kuponcu Habertürk 228 bin. (Habertürk'e 25 bin fark atıyoruz.). * Yandaş Miliyet 126 bin. Vatan 92 bin. (Milliyet'e 127 bin, Vatana 161 bin fark atıyoruz.) Cumhuriyet 52 bin, yandaş Taraf 50 bin, Aydınlık 53 bin, yandaş Radikal sadece 27 bin. Bu listeye iki yandaş gazetenin satış rakamlarını da eklemek gerekiyor. Zaman ve Türkiye. İlki, bir milyondan fazla satış gösteren yandaş gazetesi. Oysa bayi satışı sadece 21 bin! Bir milyondan fazla gazeteyi her gün Türkiye'nin dört bir yanında beleş dağıtıyorlar. Aynı durumda bir de yandaş Türkiye gazetesi var. 128 bin satıyor görünmesine karşın bayi satışı sadece 9 bin!

GÜCÜMÜZÜ ATATÜRKÇÜ İNSANLARDAN ALIYORUZ

Basın piyasası, satış rakamlarını şişirmek ve bu sahtecilikle daha fazla reklam alabilmek için her türlü hileye açık. Örneğin Sabah, Star, Akşam gibi çeşitli yandaş gazeteler marketlerde, iddia bayilerinde ve çeşitli yerlerde beleş veriliyor ve bunlar satış rakamına ekleniyor. Gidin Kiler marketlere, isterseniz 20 adet Star gazetesini alıp evinize götürün! Sevgili okuyucularım, size geçen haftanın ortalama satış rakamlarını verirken, bu piyasada Sözcü'nün saygın yerini bir kez daha vurgulamak istedim. Bu kurtlar sofrasında, medya patronu olan yandaş, para babalarının karşısında hilesiz hurdasız, eksiz kuponsuz, beleş dağıtımı olmayan, ülkemizi karanlığa sürükleyen bir iktidarın karşısına aslanlar gibi dikilmiş yürekli bir gazete. Hiç kuşkunuz olmasın, bir süre sonra önce 300 bin'i de bulacağız ve gerisi çorap söküğü gibi gelecek... Çünkü arkamızda sizler varsınız, gücümüzü sadece sizlerden, bu ülkenin yurtsever, Atatürkçü insanlarından alıyoruz.