Eminönü Alibeyköy tramvayının durakları belirlendi

tramvay

Uzunluğu 13 kilometre olan Eyüp Alibeyköy Tramvay hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde 19 istasyona yer veriliyor. İşte Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı projesinin detayları;

30 DAKİKADA ULAŞIM

HT Emlak'ın haberine göre; 25 bin yolcu kapasitesine sahip olan Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı projesi, Eminönü ve Alibeyköy arasındaki ulaşım süresini 30 dakikaya indiriyor. Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı projesinin hemen yanında bir bisiklet yolu yapılacak ve rayların geçtiği alandaki yeşil doku korunarak bir yeşil hat oluşturulacak. Eminönü Alibeyköy hattının 2019’da tamamlanması hedefleniyor.

EMİNÖNÜ-EYÜP-ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTI DURAKLARI

Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı durakları ise şöyle;
1- Eminönü
2- Küçükpazar
3- Haliç
4- Cibali
5- Fener
6- Balat
7- Feshane
8- Eyüp Teleferik
9- Devlet Hastanesi
10- Silahtarağa Mahallesi
11- Sakarya Mahallesi
12- Bilgi
13- Alibeyköy Merkez
14- Alibeyköy Metro
15- Cep Otogarı
16- Eyüp Belediyesi
17- Demirkapı
18- Bayrampaşa
19- Meydan

NEREYE ENTEGRE OLACAK

Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı; Eminönü istasyonunda Kabataş – Bağcılar tramvay hattı ile Küçükpazar istasyonunda Hacıosman-Yenikapı metro hattı ile Ayvansaray istasyonunda metrobüs ile Eyüp istasyonunda Eyüp-Piyerloti teleferik hattı ile Alibeyköy istasyonunda Kabataş-Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ile entegre edilecek.