Deprem sonrası çelik yapı konutlara talepler arttı
ensonhaber.com

Çelik evler ile ilgili bilgi aldığımız Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya deprem sonrası çelik yapı konutları talep patlaması yaşadıklarını vurguladı.

Prefabrik yapı güvenliğini çelik taşıyıcı sistemlerden alıyor. Teknolojik üretimin detay çözümleri yapı mimarisine estetik olarak yansıyor. Duvar blokları içerisine gizlenen çelik taşıyıcı sistemler iç mekanda hiç görünmeden en iyi şekilde yapı güvenliği sağlıyor. Klasik konut modellerinde kullanımı zorunlu kaçınılmaz kolan ve kirişlerin iç mekan daraltmaları bu modelde ortadan kalkıyor. Ferah iç mekan prefabrik ev içerisinde yaşayanlara kullanım ergonomisi kazandırıyor.

Güvenli Prefabrik Çelik Ev Sahibi Olmak Çok Kolay

Hazır evler konusunda bilgi aldığımız Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya son yaşanan depremde prefabrik evlerin iyi bir sınav verdiğini vurguladı.

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi sonrası prefabrik evlere olan talebin katlandığına dikkat çeken Mehmet Çankaya şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülke olarak derin acılar yaşadığımız Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. Prefabrik ev bu depremde iyi bir sınav verdi. Katlı binalarda çok sayıda can kaybımız olurken prefabrik çelik evlerde bir sorun yaşanmadı. Bu da gösteriyor ki depreme karşı güvenli evlerin inşası için elimizde önemli bir imkan var. Çelik ev modeli deprem riski yüksek bölgelerde mutlaka kullanılmalı. Zaten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 100 bin köy evinin ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edileceği yönünde bir açıklamada da bulundu. Deprem riski bulunan bölgelerde prefabrik çelik evlerin yaygınlaştırılması her deprem sonrası yaşadığımız can kayıpları acımızı ortadan kaldıracaktır. Deprem ülkemizin bir gerçeği ise bunu mutlaka yapmalıyız.”

Prefabrik Çelik Evlerde Tüm Daire Tiplerinde Üretim Mümkün

Vatandaşlarımızca prefabrik çelik evler hakkında merak edilen konulardan biri de daire tipi. Diğer konut modellerindeki daire tiplerinde proje ve üretim çelik evlerle de mümkün. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve üzeri daire tipleri prefabrik evler arasında beğeninize özel. Her biri modern mimaride tasarlanmış çok sayıda konut modeli bulunuyor. Yenilikçi tasarım tarzlarının ortaya konulduğu tek ve iki katlı konut modellerini çelik evler arasında inceleyebilirsiniz. Üstelik ekonomik prefabrik ev fiyatları avantajlarıyla.

Prefabrik çelik evlerde iç mekan ergonomisi en ileri seviyede. Bunun nedeni yukarıda da bahsedildiği gibi duvar blokları arasında gizlenen çelik taşıyıcı sistemlerin bulunması. Diğer konut modellerindeki çok yer kaplayan kolon ve kirişler çelik modelinde yer almaz. Bu durum iç mekana ferahlık ve kullanım konforu olarak yansır.

Hızlı kurulum prefabrik çelik evlerin diğer konut modellerine göre çok önemli bir avantajını öne çıkarır. Üretimi modern tesislerde gerçekleştirilen çelik ev modern makine hattında şekillenir. Tüm malzemeleriyle fabrikada hazırlanan ev demonte özellikte sevke hazır hale getirilir. Bu durum sahada üretim gerektiren klasik modellere göre önemli bir avantaj kazandırır. Fabrikada parçalı üretimle hazırlanan çelik ev istenilen her yere kamyon veya tırlarla taşınabilir. Yerinde kurulum üretici firma profesyonel ekiplerince gerçekleştirilir. Montaj birleşimi cıvata somunlu ve geçmeli sistemle yapıldığından prefabrik çelik ev kurulumu çok hızlı ilerler. Diğer konut modellerine göre yüzde 70 daha hızlı inşa süresine sahiptir.

Aynı Gün Hazır Olan Hazır Konut Modeli

Prefabrik hazır yapı sektöründe geliştirilip üretilen konut modellerinden biri de konteyner evlerdir. Güvenli çelik karkaslardan oluşmuş, duvardan çatıya sandviç panel sistemlerin kullanıldığı konteyner ev fabrikada kullanıma hazır özellikte üretilir. Elektrik tesisatından su tesisatına armatürleriyle kullanıma hazır konteyner istenilen her yere taşınabilir. Nerede olursa olsun düzgün sert bir yüzeye konulduğu her yerde hemen oturuma hazır hale gelir. Elektrik ve atık – temiz su tesisat uzantıları merkezi şebekeye kolayca bağlantılanacak şekilde arkadan çıkartılmıştır.

Konuttan ofise, yönetim binalarından şantiye yapı grubuna güvenli ve hızlı kurulum özelliğine sahip prefabrik hayatı kolaylaştıran çözümler sunuyor. Farklı alanlarda ihtiyaç duyulan küçükten büyüğe yapı projeleri modelle günler içerisinde tamamlanıyor.