Gayrimenkul almanın mevsimi var
ensonhaber.com

Gayrimenkul yatırımının yapılacağı dönemi seçerken, mevsimlere, ekonomideki arz ve talep dönemleri öne çıkıyor.

Gayrimenkul danışmanları da yaşadıkları deneyimlere göre bu zamanlamaları değerlendiriyor.

Her yıl sonbahara yaklaşırken tayinlerin gerçekleşmesi, öğrencilerin okullarının belli olması gibi sebepler, vatandaşları taşınma, yatırım yapma gibi süreçlerini yaz aylarında tamamlamaya yönlendiriyor.

Satışların yüzde 71,94’ü mayıs-ekim döneminde

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023’ün Ocak-Ekim döneminde Türkiye genelinde toplam 993 bin 835 konut satışı gerçekleştiği kaydediliyor. Satışların yüzde 71,94’ünün ise mayıs-ekim döneminde yapıldığı görülüyor.

“Bahar ve yaz aylarında konut satışları artıyor”

Gayrimenkul yatırımı öncesinde ayrıntılı bir araştırılma yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, konut alım ve satımı yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirterek, özellikle bahar ve yaz aylarında konut satışlarında artış yaşandığıın dile getiriyor.

“Kış mevsimi gayrimenkul yatırımı için bir fırsat”

Yine uzmanlara göre, gayrimenkul yatırımlarının yavaşladığı kış aylarında düşen talebin neticesiyle yaşanan durgunluğu fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar, kış aylarında yatırım yapmayı tercih ediyor. Kış aylarında talebin az olmasıyla birlikte gayrimenkul yatırımlarında fırsatları yakalamak kolaylaşıyor.