Konya'daki depremzedelere yeni evleri teslim edildi
DHA

Konya'nın Meram ilçesinde, 8 Kasım 2021 tarihinde 5.1 büyüklüğündeki deprem meydan geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremin ardından, evleri yıkılan veya hasar gören 42 depremzedeye yeni konut sözü verdi.

Depremzedeler için başlayan yeni konutların yapımının sonuna gelindi.

Konut sahiplerine teslim edildi

Konutlar, bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde noter huzurunda yapılan kura çekimiyle sahiplerine teslim edildi.

Konutlar 280 günde tamamlandı

Törene katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, "2021 yılının Kasım ayında yine hep birlikte olduğumuz akşam deprem oldu Allah bir daha göstermesin. Elhamdülillah bir can kaybımız olmasa da bizim ailelerimizin bazılarının evleri hasar gördü.

O akşam hep beraberdik, Kızılören'deydik sizlerle beraberdik. Bugün de çok kısa bir zamanda bu mağduriyetleri gidererek yine bu mutlu anı beraber paylaşıyoruz. Bu yönden de çok mutluyum.

Ben Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Bey'e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hem kaynak ayırma hem de personeli seferber etme, hızlı bir şekilde takip etmesi sayesinde 280 gün gibi çok kısa bir sürede bu konutlar yapılarak hak sahiplerine sunulmuş oldu.

Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin bu hassasiyeti hepimiz için çok anlamlı, çok kıymetli. Milletimiz ne istiyorsa bizim isteklerimizin tercümanı olan onu temsil eden bir devletin olması bir hükümetin olması hepimizi mutlu ediyor, mesut ediyor, yaşam kalitemizi arttırıyor ve ihtiyaçlarımızı gideriyor." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)