ensonhaber.com

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru giderken bakanların gündemdeki konulara dair açıklamaları sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında, gazeteciler Hande Fırat ve Zafer Şahin'in yönelttiği sorulara cevap verdi.

"Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık"

Bakan Şimşek, vergi kaçıran ev sahiplerine yönelik denetimlerin artırıldığını duyurdu. Bakan Şimşek'in açıklamasına göre, son 2 ay içinde toplamda 420 bin denetim gerçekleştirildi.

Ayrıca Bakan Şimşek, kira sözleşmelerinin de dijitalleşeceğini söyledi. Buna göre, kira sözleşmeleri artık e-Devlet platformu üzerinden yapılacak.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak. Örnek olarak bunun benzeri birçok konu var. Mesela 4,5 milyon biz elimizdeki veri tabanından, 4,5 milyon potansiyel yere ilişkin, yer olduğuna dair, konut olduğuna dair, iş yeri olduğuna dair bizim bir bilgi, veri tabanımız var. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bizim amacımız rehberlik yapmak. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım. Bu kira beyannamelerinin verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli, neden? Çünkü verilmeyen beyannamelere ilişkin nisanda eğer biz inceleme yaparsak, mükellef daha ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabilir. Çünkü elimizde çok somut bilgi var."