Emrullah İşler: Kılıçdaroğlu yine yalan söyledi

Emrullah İşler: Kılıçdaroğlu yine yalan söyledi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imam hatiplerle ilgili bir toplantıda CHP'nin yuhlatıldığı iddialarına, "Böyle bir bilgi doğru değil" karşılığını verdi.

''BÖYLE BİR UYGULAMA SÖZ KONUSU DEĞİL''

İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı İşler, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun imam hatip mezunlarının düzenlediği bir toplantıyla ilgili "İmamlar, müftüler çağrılmış CHP'yi yuhlatıyorlar” yönündeki açıklamasıyla ilgili sorusu üzerine, "Böyle bir bilgi doğru değildir. Bildiğiniz gibi imam hatipler zaman zaman çeşitli toplantılar düzenliyor. İmam hatip mezunlarının düzenlemiş olduğu toplantılara il müftüleri ve imamlar davet edilemez, öyle bir uygulama söz konusu değil.''

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YİNE YALAN SÖYLEDİ

Bahsettiğiniz toplantıyı da İstanbul'da iki belediye düzenlemiştir. Orada imamlara ve müftülere yönelik toplantı yoktur. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi yine yalan söylemiştir. Olayı çarpıtmıştır. Böyle bir şey gerçek değildir. Dolayısıyla maalesef Türkiye'mizdeki çarpık muhalefet anlayışına, doğruları çarpıtan, bir bardak suda fırtına kopartma gayreti içinde olan ve sürekli ülkede kriz ve çatışma ortamı çıkarmak isteyen muhalefet anlayışına bence bu Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklama bir örnek teşkil etmiştir" cevabını verdi.