En başarılı Belediye Başkanları anketi

En başarılı Belediye Başkanları anketi

6 ayda bir periyodik olarak düzenlenen, Türkiye'nin 16 Büyükşehir ve 4 Büyükşehir ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen ankette çarpıcı sonuçlar çıktı.

ZİRVEYE MUSTAFA DAMGASI

Anketteki en dikkat çekici durum ise Türkiye geneli en başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında ilk üçte yer alanların ismi de Mustafa:
Mustafa Sarıgül, Mustafa Kara ve Mustafa Demir...

KADİR TOPBAŞ BİRİNCİ

Andy-Ar'ın yaptığı ankette en başarılı belediye başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Onu Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geldi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ise 7. sırada yer aldı.

İşte yerel yönetim anketinin detayları

En başarılı Belediye Başkanları anketi

İSTANBUL'DA SARIGÜL ÖNDE

En başarılı ilçe belediye başkanı araştırmasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yüzde 74 oranıyla il sırada yer aldı. Onu Üsküdar, Fatih, Esenler ve Küçükçekmece Beldiye başkanları izledi.

ANKARA

Ankara'da ilçe bazında en başarılı ilçe belediye başkanı ise Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yer aldı. Onu sırasıyla Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik izledi.

İZMİR

İzmir'de ise birinci sırada Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yer aldı. Ardından Balçova Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya ve Bornova Belediye Başkanı Oktay Sındır geldi.

BURSA

Bursa'da en başarılı ilçe belediye başkanı sıralamasında Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ilk sırada yer aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü de ikinci ve üçüncü oldu.

TÜRKİYE GENELİ

Türkiye genelinde en başarılı ilçe belediye başkanları anketinde birinci sırada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yer aldı. İkinci sırada Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, üçüncü sırada ise Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir geldi.