Engin Alan: Salı günü milli olacağım

Engin Alan: Salı günü milli olacağım

Balyoz davasında tahliye edilen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, MHP Genel Merkezi'ne gitmeden önce evinin bahçesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

"YEMİN ETMEM DİYE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"

Engin Alan, yaptığı açıklamada "Meclis'te yemin etmeyecek" iddialarına yanıt verdi. Alana, "Yemin etmem' diye bir şey söylemedim. O, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var, onlara saygısızlık olur" dedi.

"GECE 03:00'TEN SONRA HANIMI, ÇOCUKLARI GÖREBİLDİM"

Engin Alan, yaptığı açıklamada, "Siz bana iki günde veya bir günde bir senelik konuşturdunuz. Söyleyeceklerimizi söyledik, şimdilik söyleyecek bir şey yok" dedi. Bir gazetecinin, "Yıllar sonra evinizde geceyi geçirdiniz, duygularınızı alabilir miyiz" sorusuna Alan, "Ailemizle, yakınlarımızla beraberdik. Sağolsunlar gelen giden, eş dost, herhalde gece 03.00'ten sonra hanımı, çocukları görebildim" cevabını verdi.

"BUNU KONUŞACAK BİR YER DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin bir soruya Alan, "Bunu konuşacak bir yer değil. Ben daha dün çıktım. Dün bir bugün iki. Yani bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz. Biraz sonra genel merkeze gideceğiz. Sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Ondan sonra kendimize göre bir yol haritası çizeceğiz diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

AHMET NECDET SEZER ARADI

Konuşması sırasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Alan, Sezer ile olan konuşmasında "Sağolun Sayın Cumhurbaşkanım. Çok teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanım. Müsait bir zamanda ziyaretinize geleceğim Sayın Cumhurbaşkanım. Saygılar sunuyorum" dedi. Ardından Alan, "Bugün Ahmet Necdet Sezer aradı, dün de sağolsunlar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel aradılar" diye konuştu.

"SALI GÜNÜ MİLLİ OLACAĞIM"

Bir soru üzerine Alan, "Bugün gidip Sayın Genel Başkanımızla görüşeyim, herhangi bir mani olmazsa salı günü milli olacağım, ilk grup toplantısına katılacağım. Ondan sonra da yemin konusunu bugün kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız. Şunu söyledim, ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım, beni seçen insanlar var. Beni buraya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik. Yarından sonra Allah nasip ederse görevimizi yapmak için elimizden gelen gayreti gösteririz" ifadelerini kullandı.