Erdoğan asılacak diye tehdit eden Çulhaoğlu tahliye oldu
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sosyal medyada paylaştığı videoda asmakla ve kazığa oturtmakla tehdit eden Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türksolu gazetesi başyazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 30 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

Erdoğan asılacak diye tehdit eden Çulhaoğlu tahliye oldu

TUTUKLANMIŞTI, TAHLİYE EDİLDİ

17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Ekrem Aydıner tarafından, tutuklanması istemiyle 10. Sulh Ceza'ya sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği, Fırat'ı, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla tutuklamıştı. Fırat'ın avukatları, tutuklama gerekçelerinin hukuksuz olduğunu belirterek tahliye talebinde bulunmuştu. 2.Sulh Ceza Hakimliği, yaptığı incelemede Fırat hakkında tahliye kararı verdi.

Sosyal medyada dolaşan ve baştan aşağı hakaret dolu olan videoda şu ifadeler kullanılıyor:

"AMA İPLE AMA..."

"Ne kadar çırpınsanız da kendinizi aklamaya da çalışsanız Tayyip Efendi eninde sonunda asılacaktır. Bakın elimizde Tayyip Bey'in sevdiği renkten yeşil renkte bir halatımız var. Ama Tayyip Bey için bu ip bile fazladır. Halkı referanduma çağıracağız. Tayyip Bey'i iple mi asalım yoksa kazığa mı oturtalım? Yüzde 50 ne derse onu yapacağız. Onun hakettiği şey kazıktır. Türk Solu bundan geri adım atmayacak. Basın özgürlüğünün bu ülkedeki ön şartı Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak. Ama iple ama kazıkla."

Çulhaoğlu, paralel örgüt operasyonlarının ardından Gülen medyasına destek için adliyede nöbet tutmuştu.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı

Erdoğan asılacak diye tehdit eden Çulhaoğlu tahliye oldu