Erdoğan ve Abdullah Gül İbrahim Bodur'un cenazesinde
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un İstanbul Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katıldı. Törende, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişi de hazır bulundu.

Cenaze namazında Erdoğan ile Abdullah Gül omuz omuza saf tuttu.

Erdoğan ve Abdullah Gül İbrahim Bodur'un cenazesinde

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılanlara hitaben İbrahim Bodur ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

“İBRAHİM BODUR, YERLİ VE MİLLÎ BİR KİŞİLİĞE SAHİPTİ”

Lise yıllarından beri tanıdığı merhum İbrahim Bodur’un yerli ve millî bir kişiliğe sahip; yerliliğin ve millîliğin heyecan ve aşkını sürekli olarak duyan bir kişi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bodur’un her alanda ‘ülkeme, milletime, vatanıma neler yapabilirim, neler katabilirim’ gayreti içinde olduğunu söyledi.

İbrahim Bodur son yolculuğuna uğurlandı VİDEO

"SOYADI GİBİ BODUR DEĞİLDİ"

İbrahim Bodur’un inşaat sektöründen uçak ve savunma sanayine yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, onun yurt içi ve yurt dışında hayır ve hasenatı ile tanındığını belirterek; bu yönü ile ilgili “Soyadı gibi Bodur değildi, tam tersine o bir devdi, o azametliydi. Hakikaten kimsenin bu noktada kendini ortaya koyamadığı dönemlerde, kendini ortaya rahatlıkla koyabilen bir insandı” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını İbrahim Bodur için Allah’tan rahmet, ailesine sabır dileyerek tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından merhum Bodur’un aile üyeleri ve yakınları ile görüşerek başsağlığı dileğinde de bulundu.