Erdoğan'dan Avrupa'nın idam eleştirilerine sert cevap
ensonhaber.com

Erdoğan'dan Avrupa'nın idam eleştirilerine sert cevap

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşması idam tezahüratları ile bölününce AP'ye sert çıkıştı..

"Şimdi Avrupa Birliği'ndeki birileri 'niye idam istiyorsunuz' diyor, sana ne!" diyen Erdoğan, "Benim 248 tane şehidim var. Bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar rahat. Biz dertliyiz dertli." ifadelerini kullandı.

Erdoğan şu şekilde konuştu;

BEN HANS'IN GEORGE'UN AĞZINA BAKARAK KARAR VERMEM

"Bu konuyla ilgili düşüncelerimi söyledim. Ben Hans'ın George'un ağzına bakarak karar vermem. Ben Hakk'a ve halka yönelerek cevabımı veririm. Halkım idam mı diyor, parlamentoya gelir. Parlamento idam diyorsa bana gelir ben de onaylarım, bunu açıkladım.

SANA NE?

Şimdi Avrupa Birliği'ndeki birileri niye idam istiyorsunuz, sana ne! Demokrasi milli irade değil mi? Milli irade bunu istiyorsa vekillerde bunu istiyorsa yasalara göre Cumhurbaşkanına gelir ben de bu istikamette veririm. Benim 248 tane şehidim var. Bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar rahat. Biz dertliyiz dertli.

Erdoğan'dan Avrupa'nın idam eleştirilerine sert cevap VİDEO

UTANMADAN SIKILMADAN 'BÖYLE BİR ŞEY İSTEYEMEZSİN' DİYORLAR

Parlamento yakılıp yıkılacak. Binamız bombalanacak, Boğaz Köprüsü bombalanacak. 36 şehidimiz olacak. Utanmadan sıkılmadan böyle bir şey isteyemezsin diyecek.

Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar diridir, siz bilemezsiniz. Onların şöyle ya da böyle demesi önemli değil, siz ne diyorsunuz?"

SİLAH VERMEYECEKLERMİŞ

İçerde PKK, DEAŞ teröristleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Dışarda da mücadeleimizi sürdürüyoruz. AP'nin aldığı son kararı gördünüz değil mi? Milletime sesleniyorum; şimdi onlar da tekrar izlesin, neymiş efendim Türkiye'de olağanüstü hal varmış, teröristlerin üzerine çok sert gidiyormuş, görevden alınıyormuş, idam cezası tartışılıyormuş, medyaya kısıtlama varmış, vize serbestisinde  72 şarttan 7'si yapılmamış, gümrükle ilgili ekonomi ile ilgili tehdit ediyorlar. Silah veriyorlarmış da silah verilmemesi konusunda karar alacakmış.

EY AP SİZ TERÖR ÖRGÜTÜNE ÇANAK MI TUTTUNUZ

Her gün terör eyleme yapılan bir ülkeye terörle mücadele yapma demek dükkanı kapatıp git demek. Ey AP siz terör örgütüne çanak mı tuttunuz hayır olsun. Hani PKK terör örgütüydü, siz nasıl böyle karar alırsınız, yardım yataklık yaptınığınızın farkında mısınız?

HADDİNİZİ BİLİN HADDİNİZİ

Fransa OHAL 3+3+6 ay şeklinde uzattı. Ona böyle bir karar aldınız mı? Seçimler sebebi ile Fransa yeniden uzatmayı düşünüyor. Belki 3 ay daha size ne ya? Bunun kararını hükümet parlamento verir size ne? Bu ülkeyi AP mi yönetiyor, hükümet mi yönetiyor. Size ne! Haddinizi bilin, haddinizi!"