Erdoğan'dan düşen uçakla ilgili açıklama

Erdoğan'dan düşen uçakla ilgili açıklama

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları neticesinde pilotların yerlerinin belirlendiği ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Uçağın kesin düşüş nedeniyle ilgili açıklama ise yapılmadı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

SURİYE ÇOK CİDDİ ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rio dönüşü ayağının tozuyla Ankara'da güvenlik zirvesini toplayacak. Erdoğan'ın Brezilya dönüşü uçaktaki genel yayın yönetmenlerine verdiği bilgide "Uçağın düştüğünden haberim var." dediği ve Suriye'nin Türkiye'den özür dilediğini söylediği öğrenildi.

'Uçağın düştüğü andan itibaren arama çalışmaları başladı' diyen Erdoğan, İstanbul'a indikten sonra Ankara'ya geçti.

ERDOĞAN'IN UÇAĞI ROTA DEĞİŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan'ın uçağında bulunan Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, uçaktan inince konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: "Bir Türk F-16 uçağı Suriye sınırında Akdeniz üzerinde, Suriye'ye yakın bir yerde, Suriye sularında Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürüldü ve pilotlar da Suriye tarafından esir alındı" diye ajanslardan duymuştuk. Başbakan bu bilgileri teyit etmedi, 'Pilotların Suriye'nin elinde olduğuna dair bizim bir bilgimiz yok, olduğunu da zannetmiyoruz. Şu an hem deniz hem hava kuvvetleri Doğu Akdeniz'de arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar ve çok şükür ki pilotlarımız hayatta sadece bir uçak kaybımız var' dedi.

SURİYE'DEN ÇOK CİDDİ ÖZÜR

Suriye'den de bu olayla ilgili anında çok ciddi bir şekilde özür geldiğini çok üzgün olduklarını, Suriye'nin hata olduğunu belittiğini söyledi. Biz "büyük bir kriz olur mu" diye de sorduk, "Göreceğiz bakacağız" dedi.

ANKARA'DA GÜVENLİK ZİRVESİ

Erdoğan, Ankara'ya iner inmez ayağının tozuyla Ankara'da güvenlik zirvesini toplayacak. Zirvede Suriye konusunun ele alınacağı bilgisi var. Güvenlik zirvesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in katılacağı öğrenildi.