Erdoğan'dan Rus uçağı tartışmalarına yanıt
ensonhaber.com

er

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Rus uçağının düşürülmesine ilişkin kritik açıklama geldi. Erdoğan, şunları söyledi:

İYİ NİYETİMİZİ ORTAYA KOYDUK

"Rusya'ya karşı iyi niyetimizi ortaya koyduk. Görüşme talep ettik, süreci takip ediyoruz.  Bu uçakların içinde bir tanesi Suriye'dekilerin eline, diğeri de Türkmenlerin eline ölü olarak geçiyor. Biz daha sonra onlardan Hatay Valiliğimizin girişimiyle alıp Ankara'ya getirdik.

İFTİRALARLA BUNLAR YÜRÜMEZ

Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil.  DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rusya-Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen birisidir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez.

ETEKLERİNDE NE KADAR TAŞ VARSA DÖKÜLSÜN

Burada çok çok iddialı bir şey de ortaya koyarım. - Böyle bir şey ispat edildiği anda ben bu makamda durmam, ama Sayın Putin'e diyorum 'sen bu makamda durur musun?' - Asla böyle bir şey bugüne kadar olmamıştır, terör örgütleriyle bu tür alışverişleri yapacak kadar haysiyetsiz değiliz - Eteklerinde ne kadar taş varsa dökülsünler görelim."