Erdoğan'ın AKP grubunda alkış koparan Mısır sözleri

Erdoğan'ın AKP grubunda alkış koparan Mısır sözleri

ENSONHABER.com/ÖZEL Başbakan Erdoğan'ın bugünkü parti grubu konuşması sırasında grupta Mısır'dan gelen milletvekilleri de vardı.

Erdoğan, ‘Bazı anlar geldi sabrettik ama artık içimizi kanatan bazı anları paylaşmak zorundayım' diyerek Gazze'de yaşananlar ve Mısır'ın oradaki konumuyla ilgili şunları söyledi:

İşte Erdoğan'ın grupta yaptığı Mısır konuşması

Erdoğan'ın grupta yaptığı Mısır konuşması

ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN

‘Bazı anlar geldi sabrettik.. Mısır yeni bir başlangıç yaparken, içimizi kanatan bazı meseleleri paylaşmak zorundayım. Empati yapalım, Allah kimseye vermesin. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde bir anne babasınız. 5 tane yavrunuz fosfor bombalarıyla oracıkta can veriyor. Orada nefesiniz kesilmiş, neye uğradığınızı anlamadan 5 yavruya bakıyorsunuz. İstiyorsunuz ki kardeşiniz gelsin sizi kolunuzdan tutsun, ama kardeşiniz gelmiyor, gelemiyor. O yavruların cansız bedenlerini alıp o kardeşinize gitmek istiyorsunuz. Yavrularınızın bedenini nil nehrinde yıkayıp toprağa veremiyorsunuz. Siz Mısır'daki son olaylar sırasında o tünellerin başında artık kardeşlerinizle kucaklaşabiliyorsunuz. Bugün artık Mısır'dan Gazze'deki kardeşlerine ekmek götürüyor, su götürüyor. İşte fark bu. Bazı ülkeleri de yanıltan bu. Belki refah kapısında kuş bile uçurtmazsınız ama insanların yüreklerine hat çizemez sınır koyamaz, onları mahkum edemezsiniz.'

AKP GRUBU AYAKTA ALKIŞLADI

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri grup salonundaki coşkuyu zirveye taşırken uzun süre de ayakta alkışlandı.

KADIN VEKİL AĞLADI

Başbakan Erdoğan'ın bus sözleri sırasında kendisi de 2 çocuk annesi olan AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Erdoğan'ın AKP grubunda alkış koparan Mısır sözleri