Erdoğan'ın Dünya Enerji Düzenleme Forumu konuşması
ensonhaber.com

ERDOĞAN

Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için önemli olan petrol değil, insandır" diyerek, insan yoksa petrolün de olmayacağını söyledi:

İNSAN YOKSA PETROL DE YOKTUR

"Bu bölgelere yeraltı kaynakları nazarında bakanlar çok büyük acılar verdi. Bugün karşımızda 300 bin sivilin öldürüldüğü ve ülkenin talan edildiği bir Suriye var. Uluslararası tüm kırmızı çizgiler aşılmasına rağmen eli kanlı rejime örtülü destek veriliyor.

Enerji politikalarını görüştüğümüz bugünde 'Tabi diyebilirsiniz, biz bu enerji politikaları görüştüğümüz böyle bir günde şimdi Suriye ile Irak ile Filistin ile ne işimiz var. Kusura bakmayın benim işim var. Benim için önemli olan insandır. İnsan olamadıktan sonra petrol ve suyun ne değeri var? İnsan var ise petrol vardır. İnsan yoksa petrol de yoktur."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

PETROL VE SUYUN NE DEĞERİ VAR

"Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. İşbirliği halinde ortak bir gelecek vizyonu belirlemek zorundayız.

Suriye, Filistin ve Irak'ta yaşanan hadiseler bizlere çok önemli dersler verdi. Bu bölgelere yeraltı kaynakları nazarında bakanlar çok büyük acılar verdi.

İnsan olamadıktan sonra petrol ve suyun ne değeri var?

DEAŞ petrol kuyularını kimin için kullanıyor? DEAŞ silah elde edip insan kıyımı yapıyor.

Erdoğan: Benim için önemli olan petrol değil İnsandır İZLE

DEAŞ'IN YOL AÇTIĞI YIKIM 80'E YAKIN ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR

DEAŞ terörün dünyaya verdiği en büyük ders, Ortadoğu'daki gelişmelerin lokal değil bölgesel bir sorun olduğunu ortaya koymuştur. O yüzden DEAŞ'ın yol açtığı yıkım 80'e yakın ülkeyi yakından ilgilendiriyor.

Enerji yer altında iken savaşa, yerüstünde iken barışa hizmet etmiştir. Ülkemizin son 12 yılda elde ettiği değişimin farkındasınız. Biz sadece kendi enerjisinin arz güvenliğinin çabası içinde olan bir ülke değiliz.

Kuzey Kıbrıs'ın enerji politikalarından taviz vermemiz asla söz konusu değildir. Oradan çıkarılacak kaynağın uluslararası pazarlara dağıtımında kilit ülke Tükiye'dir.

Biz artık yerli ve yenilebilir kaynaklardan enerji üretmek istiyoruz. Ülkemiz 1.2 milyon kilometrekarelik elektrik şebekesi ile Avrupa'nın ikincisi konumunda."