Erdoğan'ın EMSEY hastanesi açılışındaki konuşması

Erdoğan'ın EMSEY hastanesi açılışındaki konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, EMSEY Hastanesi'nin açılış töreninde ''Zaten bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız. Hastanelere bakıyorsunuz %60 %70 hatta %90 oranında ilerleme var. Bundan sonra ancak doğumun en kritik anında. Ben buna da karşıyım. Bakın istisnaları konuşmuyorum. İstisnalar ayrı ama bu olsun %5 %10. Bu özel hastenelerde %90 ortalamada %50 olursa bu konuyu düşünmemiz lazım.''dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Bakanıma söyledim kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkaracağız. Bazıları diyor ki kürtaj yaptırmak bir haktır diyor. Kadın diyor isterse yaptırır diyor. Siz onun vücudunda müdahalede bulunamazsınız diyor. O zaman intihar edenede müdahale etme. Köprüden atlayanada karışma. Kaldı ki burada iki tane can var. Bir ana karnındaki ceniye zarar var iki anneye zarar var. Doğumdan önce öldürülmüş bir insanla doğduktan sonra öldürülmüş bir insan arasında hiç bir fark yoktur. Bu cinayettir. Şuanda Amerika'da kürtaja karşı korkunç bir mücadele var. Batı da bir çok ülkede bununla ilgili yasalar var. Bunu bizim değerlerimizde bir yeri var. BUna müsade edilmez. Bir ölüm tehdidi başka bir şey bunlar ayrı konular. Aynı konu sezaryen için de geçerli. İnşallah Emsey hastanesi sezaryenle öne çıkan bir hastane olmaz. Hastanelere bakıyorsunuz %60 %70 hatta %90 oranında ilerleme var. Bundan sonra ancak doğumun en kritik anında. Ben buna da karşıyım. Bakın istisnaları konuşmuyorum. İstisnalar ayrı ama bu olsun %5 %10. Bu özel hastenelerde %90 ortalamada %50 olursa bu konuyu düşünmemiz lazım. Sezaryen bu ülkenin nüfusunu engelleme dengeleme operasyonundan başka bir şey değildir. Sezaryenle olursa iki çocuktan fazlası yapılamıyor.

Şu anda Amerika'da kürtaja karşı korkunç bir mücadele var. Bunun bizim değerlerimizde yeri yok. Allah göstermesin bir ölüm durumunda bu ayrı konu.

Özel hastaneler sezaryenle doğumda çok ileri. Sezaryan olayı aynı zamanda bu ülkenin nüfusunu önleme çabasından başka bir şey değil. Bazı terbiyeden yoksun kişiler Başbakan bu meselelerle ilgileniyor diyor. Bir başbakan olarak her konuyla ilgilenirim ben.

Bugün artık Türkiye bölge ülkelerinde sağlık hizmeti isteyen herkese yardım edebilecek noktaya ulaştı.