Erdoğan'ın kafasındaki iktidar modeli

Erdoğan'ın kafasındaki iktidar modeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin ardından izleyeceği strateji merak ediliyor. Daha önce Başkanlık sistemi konusundaki fikrini açıklayan Erdoğan, AK Parti'den destek bulamamıştı. Abdullah Gül, "Başkanlık sistemi için şüphesiz çekincelerim var. Avantajları da çok dezavantajları da var" demişti. Benzer açıklamalar Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin'den de gelmişti. Ancak Erdoğan ABD modeli konusunda net bir şekilde sistemi faydalı bulduğunu açıklamıştı. Türkiye'ye Başkanlık sistemi gelir mi, gelmez mi tartışmaları süredursun Erdoğan'ın 2014'te Cumhurbaşkanı olacağı iddiası ortalarda dolaşıyor.. İddianın sahibi Fatih Altaylı..

ERDOĞAN'IN KAFASINDAKİ PLAN

Altaylı, Erdoğan'ın kafasındaki planı AK Parti'nin seçim stratejisi ortaya çıkardığını söyledi. AK Parti'nin seçimde izleyeceği propaganda yöntemi, 2011 seçimlerinde işleyeceği tema "2023 Cumhuriyetin 100. yılı" olacak. Fatih Altaylı, burada verilen mesajın gayet açık olduğunu. "Tayyip Erdoğan 2014'e kadar Başbakan, 2014'ten sonra da 5'er yıldan iki kere Cumhurbaşkanı.. olacağını söyledi. Cumhuriyet'in 100. yılına Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nda gireceğimizi iddia etti.

2023 VİZYONU

2023 vizyonu, 2023 yılında nasıl bir Türkiye istediğini millete anlatacak olan AKP Anayasa değişikliğini temel alarak Türkiye'yi taşımak istedikleri yeri anlatacaklar.