Erhan Güleryüz kimdir

Erhan Güleryüz kimdir

Erhan Güleryüz 13 Ocak 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi İlkokul ve liseyi Büyükçekmece'de okumuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir.

1992 yılında ilk albümü albümü olan "Güller Açtı" piyasaya çıktı. İlk albümünde istediği başarıyı elde edememesinin ardından 1996 yılında ikinci albümünü çıkardı.

Ayna grubunu kurduğu ilk zamanlarda grup olarak albüm için paraya ihtiyaçları vardı, bir gecede 2.albümü Meçhul Şarkıcı albümünü yapan Güleryüz bu albümün gelirini Ayna grubunun Albüm masrafları için harcadı.

1996 yılında Cemil Özeren, Can Güney, Alper Çakır, Ayhan Öztoplu ve Murathan Araz birlikte Grup Ayna'yı kurmuşlardır. Radyo programlarını sunmaya 2007 yılında Dünya Radyo'da sunduğu Ayna adında programa başlayan Güleryüz, 2011 yılı boyunca ise TRT FM'de yayınlanan Söz-Müzik: Erhan Güleryüz isimli bir programın sunuculuğunu yapmıştır. Program 2013 yılında kaldığı yerden devam etmektedir.

Eylül 2010 tarihinden Mart 2012 tarihine kadar televizyon programı yapmamıştır. Şu an Aynadan Yansıyanlar programıyla haziran ayına kadar TRT Müzik'te izleyicilerinin karşısına çıkmıştır.

Erhan Güleryüz, 21 Şubat 2013 tarihinde yayına başlayan İstanbul Valiliği tarafından kurulmuş olan İstanbul`un ilk dijital radyosu Radyo İstanbul'un jingle müziklerini yapmıştır.