Ersun Yanal: Nagatomo neden atılmadı

Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

İşte Yanal'ın sözleri:

GOL YEMEDEN KAZANIRSAK BÜYÜK AVANTAJ OLUR

"Zenit maçını kazanabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle gol yemeden kazanırsak büyük bir avantaj kazanacağımızı düşünüyorum. Geçmişteki listeyi şu anda konuşmak doğru değil. Şu anda kadromuzdaki tüm oyuncularımıza değer vererek, onları kazanarak geçmek zorundayız."

"Futbolun içerisinde kalmayı arzu ediyorum. Geldiğimiz noktada, hakem hataları sadece bizim için değerlendirilmemeli. Şu an bir kaos var. Kimseyi kırmadan, ceza almadan, ufak tefek sorularla gitmek gerekiyor. Herkes adil olduğunu düşünüyor mu? Canı yanan var mı? Nasıl notlanıyor? Keyfi işler oluyor mu? Bunu bize açıklar mısınız? Atama kuralları bir sisteme göre mi yapılıyor? Bir hakem, bir takımın maçını 5 kez yönetmişse, herkesin bir hakemi mi var?"

Ersun Yanal: Nagatomo neden atılmadı

NAGATOMO BAĞIRA BAĞIRA KÜFÜR ETTİ AMA ATILMADI

"Roberto Soldado'nun 'F.ck off' dediği gerekçesiyle kırmızı kart gördüğünü, Galatasaraylı Yuto Nagatomo'nun aynı söylemden kırmızı kart görmediğini söyleyen Ersun Yanal, "Hakem Alper Ulusoy, oyuncumun iki kez 'F.ck off' dediğini söyledi. Ancak başka maçta bağıra bağıra f..k off dendiğinde atılmıyor."

Ersun Yanal: Nagatomo neden atılmadı

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

"Hakemlerimiz linç edilmemeli. Korunmalı. Ama bu adamlar bir türlü kararları vermekte zorlanıyorsa bir sıkıntı var demektir. 'Ben burayı yönetiyorum cevap vermem' demezler diye düşünüyorum. Hakem hataları artmış ve tartışılıyorsa, bunu gündemde tutmak adına, ben bunu konuşuyorum. Bir oyuncu, arka arkaya aynı türde faul yaptığında bu atlanıyorsa ve bir adam sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalıyorsa, bu tamamen konsantrasyon, yetenek sorunudur. Kişisel olarak ben kimseyi suçlamıyorum, ben suçlamam. Ben sistemi suçluyorum. Gerginlikler ve stres sonra futbolumuzun önüne geçiyor. Yüzde kaç VAR'a gittik, İtalya'da yüzde kaç gitti, Almanya'da yüzde kaç gitti? Bir bakın. Bizde kıdemli hakemler var ya! Fenerbahçe'nin hakemi, Beşiktaş'ın hakemi, Galatasaray'ın hakemi. Neye göre gitti? Öğrenme hakkımız yok mu? 'Sana ne kardeşim' mi?."