Eskişehir Fuar Merkezi ihalesi tekrar düzenlenecek

q

Eskişehir Ticaret Odası'nın düzenlediği 'Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi ihalesi' sonuçlandırıldı. Gelen tekliflerin rekabet ortamı oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı gerekçesiyle ihalenin tekrarlanmasına karar verildi.

"23 YILLIK MADDİ BİRİKİM KORUNACAK"

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi kapsamında 14 firma ihale dosyası satın almış, 21 Ocak 2016 tarihinde yapılan ihalede 4 firma teklif vermişti. İhalede Hisar İnşaat 65.7 Milyon Lira, Cihan inşaat 77.9 Milyon Lira, MD İnşaat 59.6 Milyon Lira teklif verdi, Aksoy inşaatın teklifi ise teminat mektubunun bulunmaması nedeniyle ihale dışı kaldı.

Konuyla ilgili ETO'dan yapılan açıklamada, "Bu sebeple Eskişehir Ticaret Odasının her bir üyesinin katkısıyla oluşturulan 123 yıllık maddi birikiminin korunması amacıyla, Kalkınma Bakanlığı Satın Alma Yönetmeliği'ne uygun bir şekilde ihalenin tekrarlanmasına karar verilmiştir. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte yeni ihale tarihi en kısa süre içinde Odamız tarafından bildirilecektir. Değerli üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.