Evinizin havasını değiştirecek 7 öneri

ev

Evinizin düzeninden sıkıldıysanız, değişiklik yapmak size zor gelmesin. Ufak tefek parçalarla evinizin her bölümünü baştan yaratabilirsiniz.

İşte evinize güzellik katacak 7 dekorasyon önerisi...

TERSİNİ YAPIN

Gayet pop-art döşenmiş bir salona klasik bir halı, modern bir çalışma odasına dantel örtüler koymaya ne dersiniz? Kulağa hoş gelmeyebilir, ama doğru parçaları bir araya getirerek harika dekorlar oluşturabilirsiniz.

Evinizin havasını değiştirecek 7 öneri

AYNALARDAN FAYDALANIN

Mekana derinlik katarak daha aydınlık bir görünüm sağlayan aynalar, ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından. Küçük odanızı ayna ile daha geniş bir alana çevirebilir, geometrik şekilli farklı aynalarla çeşitli göz oyunları yaratabilirsiniz.

Evinizin havasını değiştirecek 7 öneri

DUVARI YENİLEYİN

Eşyalarınızda değişiklik olmasa bile yenilenen duvar rengi bütün havayı değiştirmeye yeter. Birkaç gününüzü ayırıp evinizi yeniden döşeme hevesiyle boya işine girişebilirsiniz. Boya keyifli olsa da biraz zahmetli ve yorucu bir iş. Eğer bunu yapacak enerjiniz yoksa, duvar kağıtları da aynı etkiyi sağlayacaktır. Böylece daha pratik ve temiz iş çıkarabilirsiniz.

RAFLARLA DONATIN

Gerek mutfağınızda, gerek salonda veya yatak odanızda raflara yer vererek kullanışlı bir saklama alanı oluşturabilirsiniz. Dolap ve şifonyerler işinizi görse de her zaman yeterli olmayabiliyor. Odanıza koyacağınız bir iki açık raf ünitesi hem dekoratif bir görünüm sağlar, hem de ek alan kazandırır. Açık rafınıza desenli tabaklarınızı, çay fincanlarınızı, kitaplarınızı veya süs eşyalarınızı dizerek hoş bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Evinizin havasını değiştirecek 7 öneri

CİBİNLİKLE SÜSLEYİN

Romantik ve sevimli tarzda dekorasyonları seviyorsanız, yatağınızın tepesine tülden bir cibinlik ekleyerek odanızın havasını değiştirebilirsiniz. Yatak odalarına dekoratif bir şıklık katan cibinlikler, yaz aylarında ise sivrisineklere karşı kalkan görevi görebilir.

RETRO PARÇALARA YER VERİN

60’lardan kalma buzdolabı, eski bir radyo veya siyah-beyaz mini bir televizyon…Tarihin tozlu sayfalarına karışmış teknolojik aletleri havalı bir dekorasyon objesine dönüştürebilirsiniz. Mutfak dekorasyonu için tercih edebileceğiniz renkli nostaljik buzdolapları mekana ayrı bir sevimlilik katacaktır.

Evinizin havasını değiştirecek 7 öneri

KORİDORU DEĞERLENDİRİN

Koridorunuzdaki duvar kenarını boş bırakmak yerine şifonyer, raf veya duvar aksesuarı ile doldurabilirsiniz. Raflı bir ünitede kitaplarınızı ve CD’lerinizi saklayabilir, şifonyere yer vererek eşyalarınız için ekstra alan yaratabilirsiniz. Koridorda saklama alanı oluşturmak, diğer alanlarda size ek alan kazandırıp odanızı daha ferahlatacaktır.