Evinizin duvarları boş kalmasın

duvar

Duvar rengine karar verdiniz, mobilyanızı seçtiniz ve siz daha perde rengiyle boğuşurken boş duvarlar canınızı sıkmaya başladı. Bazı evde eşya ve aksesuarlar salonu tamamlar, boş duvar var mı yok mu görmezsiniz. Ama bazı evde duvarlar hareket ister. Salon ya da başka bir oda tamamlanmamış gibi durur. İşte bu noktada duvarları dekorasyona katmanın tablo asmaktan başka yolları da olduğunu bilmelisiniz.

DESENLİ DUVAR KAĞIDI

Dekorasyona yeni başlamışken, boş odaya bakıp ‘duvarlara da bir şeyler asarız.’ demesi kolay. Ancak sıra duvarı doldurmaya geldiğinde ne asılır, eve uygun tablo, resim, aksesuar nereden alınır, hangileri odaya uyar, tüm bu sorular içinden çıkılmaz bir hal alabilir. İşte bu gibi durumlarda tablo fikrini bir kenara koyup desenli duvar kağıtlarına yönelebilirsiniz.

Evinizin duvarları boş kalmasın

Özellikle TV arkası duvar sorun yaratmaya meyillidir. Bu duvarın önünde televizyon olduğu için sağına soluna bir şeyler asmak her zaman en iyi çözüm değildir. Bir tabloyu televizyona göre hizalamak sorun yaratabilir ya da televizyon arkasında gözü alacak bir aksesuar istemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda yine renkli bir duvar kağıdı kullanılabilir.

Evinizin duvarları boş kalmasın

Açık renk mobilyalı sade bir salonda renkli yastıklar, parlak aksesuarlar gibi çözümlerle vakit kaybetmeyip dilerseniz duvarınızı duvar kağıdı ile renklendirerek salonu bambaşka bir havaya bürüyebilirsiniz.

DUVARDA AYNA KAPLAMA

Küçük odalar için hem odayı genişletecek hem de duvarı duvar olmaktan çıkaracak çözümlerden biri de duvarı ayna kaplatmaktır. Başka uygulamalara göre kesenin ağzını açmak gerekebilir ancak sonuç da ortada.

Ayna kaplı bir duvar pencereden gelen ya da lambalardan kaynaklanan ışığı da yansıtarak çoğaltır ve evin daha da aydınlık, ferah görünmesini sağlar. Ama hemen ekleyelim ayna silmek gibi yeni bir uğraşınız hayatınıza eklenebilir.

Evinizin duvarları boş kalmasın

Duvarı ayna kaplamak gibi bir seçeneğiniz yoksa ya da ayna kaplı bir duvar size çekici gelmediyse, duvarı kaplamak yerine şık ayna çerçeveleriyle de bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Genellikle ayna altına konsol, dresuar gibi mobilyalar koyarak görüntü daha da zenginleştirilir. Ancak aynalar kanepe üzerine ya da tek başına da asılabilir. Burada öne çıkan nokta, aynanın çerçevesidir. Salonda ayna dekorasyonu ile ilgili daha ayrıntılı bilgilerimize bir göz atın.

GALERİ DUVAR OLUŞTURMA

Duvarı çerçevelerle süslemek ilk akla gelen yöntemlerden biri olduğu için hemen söz etmedim ancak en yaygın düzenlemelerden biri olduğu da bir gerçek. Elbette duvara tablo, resim ya da fotoğraf asmak da çok iyi bir fikir. Biraz cesaretle duvarınız evin en ilgi çekici köşesi de olabilir. Dikkat edilmesi gerekenler asılacak fotoğraf ya da resimlerin, çerçeveleriyle birlikte evin tarzına uygun olması ya da sevilen eserler olmasıdır. Sadece renk olsun diye tablo asılmasına ben karşıyım. Bakmaktan hoşlandığınız bir şeyler duvarı süslemeli.

Evinizin duvarları boş kalmasın