Ezgi Mola kimdir?

x

EZGİ MOLA KİMDİR?

29 Mart 1983 İstanbul doğumludur. Tam adı Mercan Ezgi Mola’dır. Eğitimine 2000’de Akademi İstanbul’da başlamıştır. Eğitimini tamamlamadan Kartal Tibet’in yönetmenliğini yaptığı ‘Karate Can’ dizisinde yer aldı. Bu film Mola’nın ilk deneyimi olmuştur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kazandı. Burada 4 yıl eğitim aldıktan sonra mezun oldu. Sonrasında 2 yıl da Aydoğan Temel’den tiyatro ve oyunculuk eğitimi aldı.

KARİYERİ

‘Çürük Elma’ adlı bir tiyatro oyununda yer almış ve ilk sahne tecrübesini yaşamıştır. 2005 yılının Kasım ayında BKM mutfak oyuncuları arasına katılmıştır. 2005’te 'Hırsız Polis' dizisinde canlandırdığı bir kuaför rolü ile en iyi çıkışını yakalamış. Büyük ilgi görmüş ve tanınmaya başlamıştır. Ardından 2006 yılında 'Hayatımın Kadınısın' adlı filmde Türkan Şoray ile oynama şansını yakalamıştır. Bu filmdeki rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülünü almıştır.

Ezgi Mola kimdir?

REKLAM FİLMLERİNDE DE ROL ALDI

2008 yılında Uğur Yücel tarafından yönetilen, Türkiye’de ilk doğaçlama türü olan bir projede yer almıştır. Fakat bu proje pek uzun sürmemiştir. 2013’de 'Patos' ve 'Defacto' reklâmlarında oynamıştır. 2015 yılında ise Ipana diş macunu reklâmının yüzü olmuştur.

Beyaz ve Ezgi Mola'nın Düğün Atışması - Beyaz Show VİDEO