Facebook her şeye yeniden başlayacağını açıkladı
ensonhaber.com

Facebook, bir zamanlar oldukça popüler olmasına rağmen her geçen gün popülerliğini kaybediyor. Geçtiğimiz süreçte şirketin adı çeşitli gizlilik ihlallerine karıştıktan sonra kurucu Mark Zuckerberg, 2 yıl boyunca birçok nedenden dolayı özür dilemek zorunda kalmıştı. İki yıllık özür turundan sonra şirket, stratejisini tamamen değiştirerek her şeyi yeniden inşa etmeye başlayacağını açıkladı.

FACEBOOK

ZUCKERBERG: "DAHA ÖNCE GÖRÜLMEYEN YENİLİKLER YAPACAĞIZ"

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, çarşamba günü katıldığı konferans sırasında şu ifadeleri kullandı: ''Facebook'ta yaptığımız rutin yenilik ve güncellemelerden farklı olarak, insanların Facebook'ta ya da WhatsApp'ta daha önce hiç görmedikleri yenilikler yapmak istiyoruz.''

faceboko

AMAÇ, ESKİ GÜNLERE DÖNMEK

Geçtiğimiz yıllarda ismi sık sık skandal gizlilik ihlallerine karıştığı için çok zor günler geçiren Facebook, yapacağı bu yenilikler ile tekrar eski günlerine dönmek istiyor. Şirket, ayrıca yapacağı bu atılımla son yıllarda bir hayli yıpranan ve mutsuz olan çalışanların da morallerini artırmayı planlıyor. Bir Facebook çalışanı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bütün çalışanların mutlu gibi davrandıklarını, ancak aslında kimsenin mutlu olmadığını ifade etmişti.

facebook

ARTIK YENİLİK YAPMAYA BAŞLAYACAK

Mark Zuckerberg, geçtiğimiz 18 ayda bütün enerjilerini sadece güvenlik alanına harcadıklarını ve yenilik yapmaya fırsatlarının olmadığını dile getirdi. 34 yaşındaki milyader, bundan sonra daha yeni değişiklikler inşa etmeye odaklanacaklarını belirtirken, asıl hedeflerinin mesajlaşma, gruplar, topluluklar, alışveriş ve Facebook Watch olacağını dile getirdi.

fCEBOOK

Mark Zuckerberg'in belirlediği, Facebook'un 2019 yılında öncelik vereceği 4 şey:

1: İlk olarak internetin ve Facebook'un karşı karşıya kaldığı başlıca sosyal sorunlarla başa çıkmada ilerleme kaydetmek.

2: Bugün, insanların yaşamlarını anlamlı bir şekilde iyileştiren yeni deneyimler inşa etmek ve gelecekte daha da büyük gelişmelere zemin hazırlamak.

3: Büyümek ve işlerine devam etmek için Facebook hizmetlerini kullanan milyonlarca işletmeyi desteklemek.

4: Facebook'un yaptığı ve sunduğu hizmetler hakkında daha şeffaf olarak herkese açık bir şekilde bilgi vermek.


Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

Günün önemli gelişmeleri VİDEO