Facebook, son çeyrekte 6.9 ​​milyar dolar gelir elde etti
ensonhaber.com

2018 yılını birçok suçlamanın hedefinde olmakla geçiren Facebook, birçok sıkıntı yaşasa da rakamlar hiç de öyle demiyor. Sosyal medya uygulaması Facebook, geçtiğimiz yılın son üç ayında beklentileri aşarak, rekor kâr elde etti.

Cambridge Analytica veri skandalı ve birçok gizlilik sorunları ile boğuşan Facebook, anlaşılan bu durumdan pek etkilenmedi. Şirket, bir önceki çeyreğe göre 3 milyar dolar artış göstererek 16.9 milyar dolar gelir elde etti.

facebook

KULLANICI SAYISI DA ARTTI

Bazı kesimlerin yaptığı Facebook hesaplarını silin (#deleteFacebook) kampanyalarından sonra, Facebook'un kullanıcı sayısında azalma bekleniyordu, fakat beklenen yine olmadı. Aylık kullanıcı sayısını bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 artıran Facebook, 2.32 milyar toplam aylık kullanıcı sayısına ulaştı.

acebook

Tüm ürün ailesine bakıldığında; 2.7 milyar kişi artık her ay Instagram, WhatsApp, Messenger veya Facebook kullanıyor, iki milyar kişi ise bu platformlardan en az birini kullanıyor.

instaghram

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg,  yaptığı açıklamada, artık Facebook'u yeniden inşa etmek için çalışmalara başladıklarını ifade ederken, Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi popüler mesajlaşma servislerini kulanan kullanıcıların birbirleriyle mesajlaşmasını sağlamak için, servislerin birleştirileceğin de doğruladı.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji