Fazıl Say'ın 1,5 yıl hapsi isteniyor

Fazıl Say'ın 1,5 yıl hapsi isteniyor

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

AÇILAN SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Say'ın sosyal paylaşım sitesi twitter'de yazdığı bazı yazılarda ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' suçunu işlediği iddiasıyla açtığı soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, Say hakkında, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabulü halinde Say hakim karşısına çıkacak.

FAZIL SAY NE DEMİŞTİ?

Ünlü Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kendi sayfasında paylaştığı "Muezzin 22 saniyede okudu aksam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?" tweetiyle sosyal medyada ortalık bir anda karıştı.

İSLAM DİNİNE HAKARET ETTİ

Fazıl Say, kendisi gibi düşünen takipçilerinin mesajlarını retweetlerken daha sonra, "Tanri, ugruna yasayacagin bir sey mi olecegin bir sey mi yoksa hayvanlasip oldurecegin bir sey mi ?? Bunu da dusun!!" tweet'ini attı.

Fazıl Say'ın 1,5 yıl hapsi isteniyor