Fenerbahçe'den 5. yıldız harekatı

Fenerbahçe'den 5. yıldız harekatı

Hürriyet'in haberine göre; Futbolda, formalara konan yıldızların da belirlendiği şampiyonluk sayısıyla ilgili ilginç bir tartışma yaşanıyor. Fenerbahçe ürünlerini hazırlayan Fenerium taraftarlar için 5 yıldızlı tişört hazırlayarak 28 şampiyonluk konusunda ilk adımı atmış oldu.

Spor Toto Süper Lig'deki 20. şampiyonluğunu kazanarak 4. yıldızı takmaya hak kazanan Galatasaray'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı 4 yıldızlı formalara Fenerbahçe'den sürpriz bir cevap geldi. Sarı lacivertli kulüp, üzerinde 5 yıldız bulunan tişörtleri Fenerium mağazalarından satışa çıkardı.

YILLAR ÖNCESİNE DAYANAN TARTIŞMA

5 yıldızlı tişörtlerin perde arkasında Fenerbahçe Kulübü'nün yıllar öncesine dayanan bir iddiası yatıyor. Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu, lig şampiyonluğu sayılarını belirlerken 1959 yılında kurulan Birinci Lig'i baz alıyor. Bu durumda Galatasaray'ın 20, Fenerbahçe'nin 19, Beşiktaş'ın 13, Trabzonspor'un 6 ve Bursaspor'un 1 şampiyonluğu bulunuyor.

BEŞİKTAŞ'IN 2 ŞAMPİYONLUĞU 1959 ÖNCESİNE AİT

Beşiktaş'ın şampiyonluklarından ikisi, 1959 yılından önceki yıllara ait. Bu şampiyonluklar, siyah beyazlılara ülkemizi Avrupa kupalarında temsil ettiği gerekçesiyle verildi. Fenerbahçeliler de işte bu noktadan hareketle daha önceki yıllarda yapılan lig organizasyonlarının da sayılması gerektiğini savunuyor.

FUTBOL FEDERASYONU 1923'TE KURULDU

Futbol Federasyonu'nun 1923'te kurulduğuna dikkat çeken bazı futbolseverler, Birinci Lig'in kurulduğu 1959'dan önceki şampiyonlukların da şampiyonluk sayılarına eklenmesi gerektiğini belirtiyor. Sarı lacivertli kulübün bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

FENERBAHÇE 28, GALATASARAY 20, BEŞİKTAŞ 18

"1959'dan önceki şampiyonluklar da sayılsın" görüşünü savunanların başvuruları kabul edildiği taktirde, Fenerbahçe'nin şampiyonluk sayısı 28'e yükselecek ve 5 yıldıza hak kazanacak. İşte Fenerium'un yeni tişörtlerindeki 5 yıldız buradan geliyor. Böyle bir durumda Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı 18 olacak ve yıldız sayısı da 3'e yükselecek. Galatasaray ise 20 şampiyonlukta kalıyor.

1959 yılından önceki başarılar dikkate alınırsa yeni şampiyonluk ve formalardaki yıldız sayısı ise şöyle oluyor:

TAKIM ŞAMPİYONLUK SAYISI YILDIZ SAYISI

Fenerbahçe 28 5

Galatasaray 21 4

Beşiktaş 18 3

Trabzonspor 6 1

Gençlerbirliği 2

Harp Okulu 2

Bursaspor 1

Ankaragücü 1

Göztepe 1

İst. Güneş 1

Ankara Demir 1

Eskişehir Demir 1

Muhafızgücü 1

İstanbul 1

Harbiye 1

İŞTE FENERBAHÇE'NİN 5 YILDIZLI TİŞÖRTÜ

Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonlukla 4. yıldızı kazanmasının ardından Sarı-Lacivertli kulüp, üzerinde 5 yıldız bulunan tişörtleri Fenerium mağazalarından satışa çıkardı.

Fenerbahçe'den 5. yıldız harekatı