Fidan'ın adaylıktan çekilmesine Başbakanlık'tan açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Hakan Fidan, "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum" açıklamasıyla gündeme bomba gibi düştü.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI İMAJ DÜZELTME PEŞİNDE

Fidan'ın adaylıktan çekilmesinin hemen ardından Başbakanlık kaynakları bu kararın Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile istişare edildiğini duyurdu. Kaynaklara göre, Başbakan Davutoğlu da kararı uygun buldu.

AK TROLLER FENA YANILDI

Hakan Fidan, özellikle son 2 yıldır devletin hemen her kurumuna sızmış olan Cemaat'le mücadelede en kritik kurum olan MİT'in başındaydı. Hakan Fidan'ın böylesine kritik bir kurumun başından, böylesine kritik bir zamanda ayrılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan olumlu bakmıyordu.

Hakan Fidan, MİT gibi bir kurumun başından ayrılarak, daha önce tecrübesi bulunmayan siyasi arenaya adım atmaya çalışmış ve siyaseten yanlış bir karar vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da defalarca bu yanlışlığa dikkat çekmişti. Ancak tüm bunlara rağmen gerek Başbakanlık kaynakları, gerekse sosyal medyadaki AK troller olarak bilinen kitle, Erdoğan'ın tepkilerine rağmen Hakan Fidan'a "gaz" verir nitelikte görüş belirterek devlet mekanizmasının işleyişini iyi okuyamadıklarını gösterdi.

Sonuç olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği oldu ve Hakan Fidan'ı adaylık sürecinde yersiz yere destekleyenler bu öngörülerinde yanıldı.