Fikirci Bey: Kuyruk köpeği sallar

Fikirci Bey: Kuyruk köpeği sallar

İsrail'in saldırıları sürüyor. Hem de en yakın destekçisine “ulan bu nasıl nokta operasyonu!” dedirtecek kadar acımasızca sürüyor. Yine protestolar, lanet olsunlar, Yine “İsrail döktüğü kanda boğulacak”lar Birleşmiş Milletlerden kınamalar Hatta bir BM kararı bile çıkabilir. 1967'den beri çıkıyor, henüz bir tanesi bile İsrail tarafından uygulanmış değil.

Özetle İsrail Devletinin kurulduğu 1942'den beri değişen bir şey yok. 1967 savaşından sonra İsrail öyle bir istihbarat örgütlenmesi kurdu ki içine sızabilen olmadığı gibi, neredeyse dünyanın bütün istihbarat örgütlerinde en az bir çalışanı var. Bazıları tamamen ona çalışıyor. İsrail bir saldırıyı akşam planlayıp sabah yapmaz. Kısa, orta ve uzun vadeli planları olduğu gibi ortama göre bu planlar esnektir de.

İsrail operasyonları önceden planlanmıştır, çok düzgün istihbarata dayanır ve planlanan hedeflere ulaşmadan da Dünya karşısına çıksa İsrail durmaz, bugüne kadar da durdurulamamıştır. Düzgün istihbarat diyorum, o zaman neden Hamas'a nokta operasyonu yapılmıyor da sivil halk telef ediliyor. Sivil halk Hamas'a oy vermenin bedelini ödüyor. “Hamas gitse belki ölmeyiz” dedirtilmek isteniyor.

Seçimle gelen Hamas daha başından itibaren İsrail'in hedefindeydi, buna bir de seçimle gelen Mursi eklenip de Camp David anlaşmaları riske girince alarmlar çaldı, Mursi indirildi, Sisi getirildi. Arap baharından seçimle İslami söylemi ağır basan partiler ortaya çıkınca İsrail'in şalteri attı, üstelik bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de bölgedeki en uzun vadeli “dostu” Türkiye de “one minute” deyince operasyonlar genişledi. Pensilvanya'dan destek almaya kadar uzandı.

Peki ne olacak?
Gazze'de seçimle gelen Hamas gitmeden
Mısır'da seçimle gelebilen Müslüman kardeşler bitirilmeden
Türkiye'de seçimle gelen “one minute”çiler gitmeden İsrail rahat etmeyecektir.

Oysa Ortadoğu'nun neresine sandık koysanız, İslami söylemi ağır basan partiler kazanır. Yani Ortadoğu'da demokrasi olacak ise İsrail'e rağmen olacaktır. Ya da ABD – AB demokrasi havariliğinden vazgeçip diktatörleri destekleyeceklerdir. Ki öyle yapıyorlar.
Peki, İsrail'in her yaptığı ABD ve AB'nin yararına mıdır?
Genel olarak dünya kapitalist sistemine yaralı mıdır?
Ekonomik anlamda rasyonel midir?
Hayır Ama kuyruk köpeği sallayacaktır
İsrail'in dediği olacaktır..