Firari 17 PKK'lı yakalandı - izle

Firari 17 PKK'lı yakalandı - izle

Önceki gün cezaevinden 80 metrelik tünel kazarak kaçan 18 PKK'lıdan 17'si bu sabah Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak Köyü kırsalında yakalandı. 18 PKK'lı 1 yıl boyunca kaşıkla tünel kazmış ve çıkan toğrağı da su ile eritip lavabodan atmıştı.

SON FİRARİ DE YAKALANDI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçan 1 mahkumun aranmasına devam edildiğini açıklamıştı. Firari PKK'lının ise Ekrem Taş olduğu açıklanmıştı.

Son gelen bilgiye göre firarda olan terör örgütünün sözde eski Erzurum bölge sorumlusu Ekrem Taş da yakalandı. Böylece firar edenlerin tümü yakalanmış oldu.

Firari 18 PKK'lı yakalandı - izle

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Güler, yakalanan PKK'lılarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Firarilerin olduğu yer tespit edildi. Etrafları sarıldı. 1 kişiyi daha arıyoruz. Cezaevi kaçışıyla ilgili ayrı bir araştırma yapılacak. Yakalanmalarını jandarmanın başarısına bağlıyorum. Gece yarısından itibaren bilgileri biliyordum. Yakın bir yerdeydiler. Bilgiler elimizdeydi. İyi bir harekat yapıldı. Nasıl kaçtılar, kim yardım etti, ihmal var mı hepsi değerlendiriliyor. Eksiklikler varsa her türlü yasal işlem yapılacak. Daha soruşturması yapılacak. Silahsız yakalandılar, üzerlerinde silah yoktu. Kaçak bir PKK'lının kimliği belli ama bilgi veremiyorum şu an.''

SON PKK'LI DA YAKALANDI İDDİASI YALAN ÇIKTI

Bakanın açıklamasından kısa süre sonra, firari olan son PKK'lı da yakalandı iddiaları ortaya atılmıştı. Bakan Güler, yaptığı son açıklama ile bunu yalanladı. Güler, şu ana kadar 17 PKK'lının yakalandığını duyurdu.

SÖZCÜ MORARDI

Sözcü Gazetesi, 18 PKK'lının cezaevinden firar etmesiyle ilgili olarak hükümete sert tepki gösteren bir manşetle çıkmıştı. 'Tayyip'in açılımı, oldu sana PKK kaçılımı' spotunu taşıyan haber, 'AÇILIM DELİĞİ' manşetiyle hazırlanmıştı. PKK'lıların çok kısa bir sürede yakalanması Twitter'da 'Sözcü morardı' yorumlarına yol açtı.