FOX'un patronundan İslamofobik açıklama

Rupert Murdoch

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, Twitter hesabından talihsiz bir tweete imza attı.

İSLAMOFOBİK TWEET

Murdoch,"Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen Cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır" ifadeleri içeren İslamofobik bir tweet attı.

MURDOCH'A KAPAK GİBİ CEVAP

Murdoch'un ırkçı ve İslamofobik tweet'ine tepkiler yağdı. Bir twitter kullanıcısı, Murdoch'a "Belki bütün beyazlar ırkçı birer pislik değildir ama Rupert Murdoch'ı ortadan kaldırana kadar onlar da sorumlu tutulmalı" yanıtını verdi.

FOX'un patronundan İslamofobik açıklama

İsrail'e bağlılık eden Rupert Murdoch, verdiği bir röportajında şunları söylemişti.

YAHUDİ DEĞİLİM AMA..

"Geçen yıllar boyunca, bazı çılgın eleştirilerim, Yahudi zannedilmek zorundaymışım gibi bir görüntü oluşturdu. Aynı zamanda, en yakın arkadaşlarımdan bazıları keşke Yahudi olsaymışsın diye dilekte bulundu.

İSRAİL DEVLETİ'NE SALDIRI VAR

Evet, artık yanlış bilgi ve inanışları düzelteyim: Ben New York’ta yaşıyorum. Çin yemekleri yemek için can atan bir eşim var. Ve inandığım insanlar, benim neredeyse “küstahlık” kelimesini benim icat ettiğimi söylerler."

ESAS OLARAK, hem meşruiyet ve hem de güvenlik açılarından İsrail Devleti’ne fiili saldırı ve tecavüz var. Bu fiili saldırı ve tecavüz asla Yahudi devletiyle barış içinde yan yana yaşama niyeti olmadığını beyan eden insanlardan geliyor

İsrail’in kaç tane istisnai işlem/imtiyaz/ayrıcalık yapabileceğinin bir önemi yok. Yine bunun sebebi de açık: Bunlar özgürlük, tolerans ve demokrasi düşüncesine tahammül edemeyen adamlar. Onlar İsrail’den bizden nefret ettikleri sebepten dolayı nefret ediyorlar.

GAZZE BOMBA YAĞDIRIYOR

Söylediğim gibi, yanma noktası Gazze. Aylardan beri, Hamas İsrailli sivillerin üzerine füzeler yağdırıyor. Bütün terörist saldırılar gibi, amaç özgür toplumların içine korku salıp bunu yaygınlaştırmak ve liderlerini felç etmek. Bunun bedelini İsrail karşılayamaz. Bu salondaki hiç kimseye hiçbir özerk devletin kendi sivil nüfusu saldırıya uğrarken oturamayacağını söylememe gerek yok. Hamas bunu bizim bildiğimizden daha iyi biliyor. Ve Hamas aynı zamanda başka bir şeyi de anlıyor: 21nci yüzyılda, demokratik devletler terörist saldırılara cevap verirken, korkunç yetersizlik ve handikaplarla yüzyüze geliyorlar.

Arkadaşlarım, bu akşam Gazze’yle ilgili bütün cevapları bulduğumu iddia etmiyorum. Fakat şunu biliyorum: Eğer bunun bizim savaşımız olmadığını düşünerek kendimizi aldatırsak, özgür dünya korkunç bir hata yapar.

Sonunda, İsrail halkı bizim savaştığımız aynı insanlarla savaşıyor. Barışı reddeden, özgürlüğü reddeden ve intihar yelekleriyle, bomba yüklü arabalarıyla ve canlı kalkanlarla yöneten soğuk kanlı katiller.

Böylesi bir düşmana karşı, özgür bir İsrail’in kendi vatandaşlarını savunma kararı hakkında sonradan fikir yürütmeyeceğim. Ve barış ve özgürlüğü destekleyenlerin de aynısını yapmalarını rica ediyorum.