Gamze Süsemcik'in intiharına ilişkin davada karar çıktı

V

Ruh sağlığının bozulmasına neden olduğu üniversite öğrencisi Gamze Süsemcik'i intihara sürüklediği iddiasıyla yargılanan Hasan B, ''hakaret'' ve ''tehdit'' suçlarından 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Hasan B. ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Metin Özkan, davada karar vereceklerini belirterek, sanığa son sözünü sordu.

"ALLAH ŞAHİDİMDİR, BEN SUÇSUZUM"

Sanık Hasan B, suçlamayı reddedip beraatini talep ederek, ''Allah şahidimdir, ben suçsuzum'' dedi. Mahkeme heyeti, Hasan B'nin mağdure Gamze Süsemcik'e karşı "cinsel saldırı" suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil olmamasından dolayı bu suçtan beraatine karar verdi.

Gamze Süsemcik'in intiharına ilişkin davada karar çıktı

HAKARET VE TEHDİTTEN 7 AY CEZA ALDI

Hasan B'yi "tehdit" suçundan 6 ay, "hakaret" suçundan da 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın cezasını duruşmalardaki iyi hali sebebiyle toplam 7 ay 15 güne indirdi. Mahkeme, sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından cezayı paraya çevirmedi. Üniversite öğrencisi Gamze Süsemcik'le tehditle birlikte olduğu ve bu nedenle Süsemcik'i intihara sürüklediği öne sürülen Hasan B'nin, "hakaret", "tehdit" ve "cinsel saldırı" suçlarını işlediği gerekçesiyle 16 yıla kadar hapsi istenmişti.

SİYANÜR İÇTİ

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Gamze Süsemcik, henüz 19 yaşındayken tanıştığı ve ilişki kurduğu Hasan B.'nin kendisi ile evlenmeye yanaşmaması üzerine 2012'nin ocak ayında ihtihar etmişti.