Gayrimenkul sektörünün temsilcileri seçimi değerlendirdi

2

Seçim sonuçları koalisyonu işaret edince gayrimenkul sektörü temsilcileri, koalisyonun ekonomiye iyi gelmediğini söylediler.

EKONOMİYE VERİLEN ÖNEMİN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Sonuçları ‘Türk halkının iradesi’ olarak yorumlayan patronlar, iş dünyasının buna göre ‘pozisyon’ alacağını ifade ederek, hükümetin kısa zamanda kurulup, ekonomiye verilen ‘önemin’ sürmesini beklentilerini dile getirdiler.

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Sonuçta çözüm sürecinin de, Türkiye’nin yaşadığı demokratik ortamın da hayırlısıyla devam ettirileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

EKONOMİYE ODAKLANILMALI

Dap Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Biz koalisyon beklemiyoruz. Eğer istenilen performans olmazsa ekonomiye zarar verir. Her şeyi atlatıp kısa süre içinde ekonomiye odaklanalım” dedi.

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “Ülke ve sektör olarak koalisyon çok sevdiğimiz bir şey değil ancak hayırlısı olsun” dedi.

İSTİKRARIN DEVAM EDİLECEĞİNE İNANILIYOR

EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 12 yıl sonra ilk kez koalisyon yaşanacağını kaydederek, şöyle dedi, “Ekonomide istikrarın tek partiyle iyi gittiği iddiasında bulunurduk, hâlâ da öyle. İnşallah hayırlısı olur. İş dünyası buna göre pozisyonunu belirleyerek yoluna devam edecek.”

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Yeni bir dönem başlıyor, alışacağız, istikrarın devam edeceğine inanıyoruz, belki bir erken seçim çıkar ama ekonomi için olumsuz bir şey görmüyorum” dedi.