Gayrimenkulün devleri Kartal için bir araya geldi

kartal

İstanbul’un son yıllardaki yükselen değeri Kartal, “Yerinde ve Birlikte Kentsel Dönüşüm” modelleri ile İstanbul ve Türkiye için örnek oluşturabilecek bir başarı hikayesinin altına imza attı. Kartal Belediyesi hem bu başarı hikayesini anlatmak, hem de yatırımcılar için bölgenin potansiyelini ortaya koymak adına ‘Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım’ temalı bir dönüşüm zirvesi düzenlendi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ev sahipliğinde, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlenen zirveye Dap Yapı, AND Gayrimenkul, DKY İnşaat, İş GYO, FerYapı, Metsan, Teknik Yapı, Royal Grup, AC Yapı, Dağ Mühendislik, Aksoylar, Ökaplan, Maya, Mesa, Kırıklar İnşaat, Kiler GYO, Gizer, Kale, Rönesans, Gürallar, Nursanlar, Esas Holding, Nanda Yapı, Hafele ve Silverline gibi firmalar destek verdi.

Gayrimenkulün devleri Kartal için bir araya geldi

"YIKIM KUYRUĞU VAR"

Zirvede, dönüşümde Kartal modelini anlatan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bu kapsamda dönüşümün hızlı ve bilinçli yürümesi adına, tek tek Kartallılara kentsel dönüşümü anlattıklarını belirterek, şunları söyledi: “Diğer ilçelerde olmayan sanayi çöküntü alanının yeniden organizasyonu Kartal’da önemli bir yer tutuyor. Kartal’da üç farklı durum vardı. Birincisi hiçbir şekilde dönüşemeyecek siteler, ikincisi ufak işlemler gereken siteler, üçüncüsü ise bizim hiçbir şey yapmamıza gerek kalmadan dönüşebilecek siteler. Hangisi için ne gerekiyorsa o yapıldı, yapılıyor. Bizim başarımız mevcut durumu, sorunu, çözümü halkın içine katmak. Halka anlattık. Dönüşmatik sistemi sayesinde Kartal’da bulunan toplam 252 siteden afet riski taşıdığı kabul edilen 169 adet olduğunu gördük. Şu anda insanlar yıkım için kuyruk sırasında.”

DEĞERİ ARTACAK

Zirveye katılan ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Kartal bölgesinde yapılacak konut ve ofis yatırımının ciddi kazanç sağlayacağını belirtti. Baygan, “Bölgede hem konut hem ofis stoğu var. Ulaşım kolaylığıyla iş hayatının da hareketlendiği noktalardan biri ve birçok plaza inşası söz konusu. Buraya yatırım, kira çarpanı ve değer artışı gibi konular baz alınarak yapılmalı. Diğer ilçelerle kıyaslandığında değerinin daha da artması ihtimali yüksek” ifadelerini kullandı.

"BU FAKTÖRLER BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRIYOR"

Kartal'ın özellikle kentsel dönüşümde pilot bölgelerden birisi olmasının bölgeyi ilgi çekici hale getirdiğinin altını çizen Baygan, “Yeni konut projelerinin yapılması ve yapılacak olması, Ataşehir gibi komşu bölgelerdeki inşaat satış metrekare fiyatlarının yüksekliği, bu bölgeye talebi artırıyor. Özellikle metro hattıyla Kartal'dan İstanbul'un tüm bölgelerine ulaşımın kolaylaşması bölgenin değerini artıran unsurların başında geliyor. Gelişme potansiyeliyle Kartal, 20 yıl sonra Marmara havzasında önemli bir merkez olacak” diye konuştu.