Gazetecilerden Mustafa Sarıgül reklamı

Gazetecilerden Mustafa Sarıgül reklamı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül'ün yerel seçim çalışmaları sürüyor. İstanbul'un ilçelerini gezen Sarıgül yanında gazetecileri de götürüyor. Otobüse binen gazetecilerin ertesi gün yazdıkları köşe yazılarında tam sayfa Sarıgül reklamı yapması dikkat çekiyor.

OTOBÜSE BİNENLER YANDAŞ OLMUYOR MU?

Gazetecilerden Mustafa Sarıgül reklamı

Sarıgül'ün otobüsünde en dikkat çeken isimler Nuriye Akman, Koray Çalışkan ve Melis Alphan oldu. Üçlünün gezi sırasında sosyal medyada paylaştıkları fotoğrafın ardından bugünkü köşelerinde Sarıgül konusunda ağız birliği etmeleri genellikle Başbakan'ın uçağına alınan gazetecileri eleştirmek için kullanılan "yandaş gazetecilik" tabirini gündeme getirdi.

ÇALIŞKAN AKADEMİSYENLİĞİ BOŞLADI

Boğaziçi Üniveristesi'nde akademisyen olan Koray Çalışkan'ın son zamanlarda köşe yazılarında ve günlük yaşamında siyasete bu kadar girmesi eleştirilere neden oldu. Çalışkan için üniversite yönetiminden bazı isimlerin "bir akademisyene yakışmayacak etik-dışı ilişkileri ve angajmanları konusu artık bardağı taşırmaya başladı" dediği söyleniyor.

DİKKAT ÇEKEN İSİM NURİYE AKMAN

Üçlünün arasında en dikkat çeken isim ise Nuriye Akman oldu. Zaman Gazetesi'nde yaptığı röportajlarıyla adından söz ettiren Akman'ın köşe yazarlığı yapmaya başlaması ve yazılarında Sarıgül reklamı yapması Cemaat'in Sarıgül desteğini gözler önüne serdi.

ALPHAN'DAN TAM SAYFA SARIGÜL YAZISI

Hürriyet yazarı Melis Alphan'ın bugünkü köşe yazısında tam sayfa Sarıgül yazısı yazması herkesi şaşırttı. Yazıları genellikle daha kısa tutulan Alphan tam sayfa köşesinde Sarıgül'e övgüler yağdırdı. Ayrıca Hürriyet'in Kelebek ekinde ünlülerin kıyafetlerini eleştiren Alphan'ın seçim otobüsünde giydiği kırmızı demode kazak gözlerden kaçmadı.

Gazetecilerden Mustafa Sarıgül reklamı