Gazi Üniversitesi Rektörü'nden skandal icraat

Gazi Üniversitesi Rektörü'nden skandal icraat

Ankara'daki Gazi Üniversitesi'nde rektörlük yarışında 5. çıkmasına rağmen geçen yıl koltuğa oturan Süleyman Büyükberber, 1 yılda ilginç kararlara imza attı. Şirket ortağı Mustafa Benekli'yi Rektör Yardımcısı yapan Büyükberber, ortağını ayrıca 4 göreve daha atadı.

BAY YETENEK

Büyükberber ve Benekli, Onkogrup İlaç Sağlık Eğitim ve Tic. Ltd. Şti'nde ortak. İki yıl önce kurulan şirkete Uğur Coşkun da üçüncü ortak… Benekli'nin yürüttüğü görevler şunlar: Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Ortopedi Bölüm Başkanı (kendisi onkoloji doktoru), SRC (Ulaştırma Bakanlığı'nın ticari araç kullanan şoförlere verdiği mesleki yeterlilik belgesi) Yönetim Kurulu üyesi.

GÜVENİYORUM

Rektör Büyükberber, arkadaşının 6 ayrı görevi olduğunu söyledi ve gerekçesini şöyle anlattı: 'Bir hanım yöneticimiz doğum izninde, o gelinceye kadar Mustafa onun yerine görevi yürütüyor. Arkadaşımdır, güveniyorum. Bırak dersem, bırakır.'

PARA KAZANIRIZ

Rektör Büyükberber'in, birçok fakültenin yerinin AVM-Rezidans olması için çalıştığı, satmak istediği yerler için de 'Çok güzel para kazanırız. Amacım tüm birimleri Gazi Yerleşkesi'nde toplamak' dediği ileri sürülüyor.