Genç Bakış'taki Alev Alatlı - öğrenci atışması

Genç Bakış'taki Alev Alatlı - öğrenci atışması

'Türkiye'nin sarışın bilge kadını' olarak da tanımlanan yazar Alev Alatlı, dün gece Kanal D ekranlarında yayınlanan Genç Bakış programına konuk oldu. 'Beyaz Türkler Küstüler' isimli son kitabıyla Türkiye'nin en çok konuştuğu yazar Alatlı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencilerinin sorularına cevap verdi.

Alev Alatlı - öğrenci tartışması

Genç Bakış'taki Alev Alatlı - öğrenci atışması

"ŞİKAYET ETTİĞİNİZ TAYYİP BEY'İ KİM SEÇİYOR"

Demokrasi, medya, AK Parti hükümeti ve polis müdahaleleri konusunda sorulan sorulara aykırı cevaplar veren Alatlı ile öğrenciler arasında, iğneleyici soru-cevap diyalogları yaşandı. Bir üniversite öğrencisinin Fazıl Say göndermesi, Emek Sineması ve polis müdahaleleriyle ilgili sorusu üzerine salondakilerin üniversiteli genci alkışlamasına, Alev Alatlı ilginç bir şekilde karşılık verdi. Alatlı, "Siyasi iktidarlar en kolay cezalandırılan bir mekanizmadır. Tayyip Bey'e kim ödül veriyor? Biz veriyoruz. Eğer politikalarını beğenmezseniz oy vermezsiniz, iktidardan alırsınız. Emek sinemasıyla ilgili mevzuda ise çok bilgili birisi değilim. Ama Abbas Bey bu konuda yetkin birisini davet eder, konuşursunuz. Polisin yerli yersiz gaz bombası kullanması sorunu da özünde bir eğitim sorunu. Biz hemen her şeye horozlanan bir milletiz. Polisimiz de bizden oluşan insanlardan teşkil ediliyor." diye konuştu.

ALATLI'DAN ÖĞRENCİYE: "ALKIŞLARA FAZLA GÜVENME"

Üniversite öğrencisinin "Ben aldığım alkışlardan haklılığımı gördüm" sözleri üzerine Alev Alatlı, "Hiç alkışlara bakma, çoğunluk sürekli haklıdır diye bir şey yok. Çoğunluk o kadar yanlışın peşine gider ki.. Sen sadece kendi bilgine ve doğrularına güven" diye cevap verdi.