Göçmenler ile kaçmak isteyen FETÖ üyeleri yakalandı
AA

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, yasa dışı yollarla Avrupa'ya kaçmak isteyen 62 sığınmacı ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan 3 kişi yakalandı.

Göçmenler ile kaçmak isteyen FETÖ üyeleri yakalandı

İHBAR GELDİ

Bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Samos Adasına geçmek isteyen göçmenlere operasyon yaptı.

Operasyonda, Suriye uyruklu olduğu tespit edilen 62 göçmen yakalandı.

3 FETÖ'CÜ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Ekipler, hareketlerinden şüphelendikleri 3 kişi üzerindeki çalışmalarını derinleştirdi. Çalışma sonucu, bu kişilerin, Hatay 2. Sulh Ceza Mahkemesince yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, haklarında yakalama kararı verilen, öğretmen Ahmet Sinan Demirsoy (42), esnaf Mehmet Pehlivan (40 ) ve Ahmet Uyğur (36) olduğu tespit edildi.

Göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüleceği, 3 şüphelinin de Hatay'a gönderileceği öğrenildi.

PARMAK İZLERİ ALINDI

Göçmen kaçakçılığı suçundan haklarında soruşturma yapılan ve Suriyeli olduklarını beyan eden 62 kişi içerisinde bulunan 3 kişinin durumlarından şüphelenen Kuşadası KOM ekipleri şahısların parmak izini alıp tarama yaptı.

SURİYELİ OLDUKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ

Yapılan parmak izi incelemesinde çok iyi Arapça konuşan ve kendilerini de Suriyeli süsü veren 3 şahsın Suriyeli göçmen değil Türk vatandaşları olduğu belirlendi.

TÜRKÇE KONUŞMAYI BİLİYORLARDI

Polis Suriyeli kılığına bürünmüş ve Türkçe konuşmasını bilmelerine rağmen kesinlikle Türkçe konuşmayan şahısların Hataylı M.P, A.S.D ve A.U. olduklarını belirledi.

ARANDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca, M.P, A.S.D ve A.U ile ilgili soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, bu üç kişinin Hatay 2. Sulh Ceza Mahkemesince FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalafet suçlarından arandıklarını tespit etti.

İTİRAF ETTİLER

Kendilerini Suriyeli diye tanıtıp kaçak göçmen kılığına girdikleri ortaya çıkan ve çok iyi Arapça konuşan 3 kişi sorgulamalarında suçlarını itiraf ederek, FETÖ sorgulamalarından dolayı Hatay’dan arandıklarını ve kaçak Suriyeli göçmenlerin arasına karışıp, Yunanistan’a kaçmayı planladıklarını itiraf ettiler.

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, M.P, A.S.D ve A.U’nun FETÖ/PDY Terör Örgütünün Hatay yapılanmasında önemli isimler olduğunu da belirledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)