Gözaltındaki polis eşlerinden açıklama

Gözaltındaki polis eşlerinden açıklama

22 Temmuz'da başlatılan casusluk soruşturmasında sorgusu süren polislerin eşleri ve aileleri de gazetecilere açıklama yaptı.

Eşlerinin haklarının ihlal edildiğini savunan Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Eşlerimiz, yıllardır gece gündüz demeden, biz ailelerini ve çocuklarını bile ihmal edecek derecede yoğun mesai ve meslek aşkıyla ülkesine ve milletine hizmet etti. İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri eliyle eşlerimize hüküm giydirme, suçlu ilan etme, tutuklama, kamuoyu önünde haksız duruma düşürme amacı güdülmektedir. Kanuni gözaltı süresi 26 Temmuz 2014'te saat 01.30'da dolduğu halde eşlerimiz salıverilmemişler, yeni gözaltı kararı olmaksızın mahkeme karşısına çıkarılmışlardır. Halen esaret diyebileceğimiz bir süreç yaşatılmaktadır."

Açıkgöz, eşlerinin suçsuz olduğunu bildiklerini, hukuksuzluğa ve kötü muamelelere karşı sonuna kadar her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Adaletin bir gün herkese lazım olacağını aktaran Açıkgöz, HSYK'ya, Yargıtay'a, Kamu Denetçiliği Kurumu'na, Meclis'te grubu bulunan partiler başta olmak üzere siyasi parti temsilcilerine, insan hakları derneklerine, tüm demokratlara ve Avrupa Parlamentosu'na, yaşanan hukuksuzlukları durdurmaları çağrısında bulunduklarını kaydetti.