G.Saray-F.Bahçe derbisinin hakemi belli oldu

G.Saray-F.Bahçe derbisinin hakemi belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisini Bülent Yıldırım'ın yöneteceği açıklanırken, 42 yaşındaki hakemin kariyerinden önemli istatistikler ortaya çıktı.

Süper Lig'de verdiği penaltılar ile ön plana çıkan Yıldırım, kariyerinde 4. kez Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği bir mücadelede düdük çalacak.

İşte Yıldırım'ın kariyerinden derbi notları...

KARİYERİNDE 4. KEZ...

Bülent Yıldırım kariyerinde 4 kez Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçta görev aldı. 2010-11 sezonunda Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve 0-0 biten derbide görev yapan FIFA kokartlı hakem, 2011-12 sezonunda yine Şükrü Saracoğlu stadında oynanan ve 2-2 biten maçı yönetmişti. Yıldırım bu sezon başında oynanan TFF Süper Kupa maçında da düdük çalarken, Bruno Alves'e kırmızı kart gösterdi. Uzatmaya giden maçı ise Galatasaray 1-0 kazandı. 42 yaşındaki hakem, bu sezon Şükrü Saracoğlu stadında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı lig maçını da yönetti. Yıldırım bu maçta 2 takıma da penaltı verdi.

Bülent Yıldırım'ın Yönettiği Galatasaray-Fenerbahçe Maçları:

2010-11 Süper Lig Fenerbahçe-Galatasaray 0-0
2011-12 Süper Lig Fenerbahçe-Galatasaray 2-2
2013-14 Süper Kupa Galatasaray-Fenerbahçe 1-0
2013-14 Süper Lig Fenerbahçe-Galatasaray 2-0

BU SEZON 13 MAÇTA GÖREV YAPTI

Bülent Yıldırım bu sezon Süper Lig'de 2.haftada oynanan Trabzonspor – Ç.Rizespor 2-1, 4.haftada oynanan Bursaspor – Beşiktaş 0-3, 6.haftada oynanan Kasımpaşa – Eskişehirspor 0-2, 9.haftada oynanan Karabükspor-M.P.Antalyaspor 1-1, 11.haftada oynanan Fenerbahçe-Galatasaray 2-0, 12.haftada oynanan Gaziantepspor-Elazığspor 3-1,16. Haftada oynanan Karabükspor – Fenerbahçe 2-1, 18. Haftada oynanan Bursaspor – Eskişehirspor 3-1, 19. Haftada oynanan T.Konyaspor – Sivasspor 3-0, 21. Haftada oynanan Çaykur Rizespor –Gaziantepspor 5-1, 22. haftada oynanan Kasımpaşa – Sivasspor 6-2, 23.haftada oynanan Kayserispor – K.Erciyesspor 0-4 ve 26.haftada oynanan Beşiktaş-Akhisar Belediyespor 3-0 karşılaşmalarında görev yaptı. Deneyimli hoca, bu maçlarda 3 kırmızı kart gösterirken toplam 9 penaltı kararı verdi.

OLAYLI TRABZON MAÇINI YÖNETTİ

Bülent Yıldırım bu sezon Süper Lig'de 24.haftada oynanması gereken ancak yaşanan olaylar nedeniyle ilk yarısını bitmeden yarıda kalan Trabzonspor – Fenerbahçe maçının da hakemiydi.

PENALTI VERMEYİ SEVİYOR

Büelnt Yıldırım bu sezon Süper Lig'de görev yaptığı 13 maçta 9 kez penaltı kararı verdi. FIFA Kokartlı Hakem, böylece Cüneyt Çakır ile birlikte ligin en çok penaltı kararı veren iki hakeminden biri oldu. Yıldırım 6 kez ev sahibi, 3 kez deplasman takımları lehine penaltı kararı verdi.

Süper Lig'de geçen sezon en çok penaltı kararı veren hakem de Yıldırım oldu. Bülent Yıldırım yönettiği 20 maçta 6 kez ev sahibi, 1 kez deplasman takımına olmak üzere toplamda 7 kez penaltı noktasını göstermişti. Tecrübeli hakemin, geçen sezonun 2.haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Galatasaray lehine verdiği penaltı kararı ile çok tartışılmıştı.

DAHA ÇOK FENERBAHÇE

Bülent Yıldırım kariyeri boyunca Fenerbahçe'nin 36 maçında görev aldı. Bu maçlarda Fenerbahçe 23 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Bülent Yıldırım Fenerbahçeli oyunculara 1 kez kırmızı kart gösterdi. Galatasaray'ın ise toplam 30 maçını yönetti. Galatasaray bu maçlarda 16 galibiyet, 6 yenilgi ve 8 beraberlik aldı. Yıldırım, Galatasaraylı futbolculara ise 3 kırmızı kart çıkardı.

Diğer karşılaşmaların hakemlerini görmek için fotoğrafa tıklayınız...

G.Saray-F.Bahçe derbisinin hakemi belli oldu