Gül: Neyin ne olduğu bilinmeli

Gül: Neyin ne olduğu bilinmeli

"AP, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğunu herhalde biliyordur" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları söyledi:

"Müzakere etmenin, müzakereye başlamanın şartı da Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirmektir. Türkiye, yerine getirdiği için işleyen bir demokrasisi olduğu için hukuk düzeni olduğu için bizimle müzakere yapılıyor. O açıdan tepkiler verilirken neyin ne olduğunu iyi bilmek gerekir. Bunlar Madrid'de Atina'da, New York'ta, Londra'da olan olaylarla benzer olaylardır" dedi.

'SURİYE'DE ATEŞKES EN ÇOK BİZİM ARZUMUZ'

Suriye'de yaşanan iç savaşa da değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu ülkede iç savaşın durması ve ateşkesin sağlanmasının, komşu olarak Türkiye'nin en büyük arzularından biri olduğunu söyledi. Ardahan'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Suriye'de şiddetin durması, iç savaşın durması, ateşkesin sağlanması, her şeyden önce komşuları olan bizlerin en çok arzu ettiğimiz bir şeydir" dedi.

"Gözümüzün önünde bir ülkenin kendi kendini tükettiğini görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Suriye'de çok büyük bir acı yaşanıyor. Suriye'de bunun durması, Suriye'nin bütün halkını temsil edebilecek demokratik bir düzene geçilmesini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de barışı sağlamak için Cenevre'de yapılması planlanan konferansın da bir dönüm noktası olmasını umduğunu söyledi.

ARTVİN'DEN ARDAHAN'A GEÇTİ

Yurt gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Artvin'deki programlarını tamamlayarak Ardahan'a geçti. Gül, Ardahan'a gitmeden önce yol güzergahında bulunan Şavşat ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde kendisini karşılayan vatandaşları selamladı.