Gül'den Erşat Salihi'ye övgü: Büyük mücahit

Gül'den Erşat Salihi'ye övgü: Büyük mücahit

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Türkmen Cephesi'nin yeni Başkanı Erşat Salihi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

BÜYÜK BİR MÜCAHİT

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Gül, Erşat Salihi'yi ''büyük bir mücahit'' olarak nitelendirdi.

Abdullah Gül, şöyle konuştu:

''Saddam döneminde Türkmen dayanışmasından dolayı 9 sene Ebu Garib Cezaevi'nde yatan, bir kardeşini şehit veren ve bütün ailesi Kerkük'ten Irak'ın güneyine sürülen ve o dönemlerde çok büyük cefalar çekmiş bir arkadaşımızdır. Bugün de şimdi yine maalesef bazı saldırılarla karşı karşıya gelmektedirler. Ama kendisi gayet çok iyi bir Türkmendir ve aynı zamanda da Irak'ın birliği, bütünlüğü ve Irak'ın güçlü bir Irak olmasına gönülden inanmış bir arkadaşımızdır.

Bu bakımdan inanıyorum ki kendileri bir taraftan Türkmenlerin hak ve hukuklarını en iyi şekilde savunurken, diğer taraftan da Irak'ın genelde hakkına, hukukuna Irak'taki kardeşliğe, Sünniler, Şiiler, Kürtler, Türkmenler, Araplar hepsinin nihayetinde Irak vatandaşları olarak kardeşçe ve birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarına katkı sağlayacak bir anlayıştadır.''

Erşat Salihi de Irak Türkmenleri olarak Irak ile Türkiye arasında köprü olduklarına inandıklarını söyledi.

Salihi, "Bağdat'taki Meclis'in içinde, Irak hükümetinin nezdinde artık Türkmenler dördüncü unsur olarak yavaş yavaş kendilerini fiilen siyasi sahada ispat etmeye başladılar'' dedi.