2023 MGK toplantısı ne zaman, saat kaçta? Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hangi gündemler konuşulacak?

MGK toplantısının tarihi ve ayrıntıları merak ediliyor. Kritik öneme sahip olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının saati sorgulanırken, toplantıda pek çok gündem maddesinin konuşulacağı biliniyor. Peki, MGK toplantısı ne zaman, saat kaçta?

MGK toplantısı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün yani 25 Ocak 2023 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

MGK toplantısında hangi gündemler konuşulacak?

Toplantıda pek çok konunun masaya yatırılması beklenirken bunlardan birinin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülmekte olan terörle mücadele operasyonları olacağı biliniyor. Edinilen bilgiye göre Pençe serisi operasyonlar ile PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terörle mücadele konusu da başta olmak üzere Suriye ile 12 senenin ardından başlayan üst düzey temaslar da toplantıda görüşülecek.

MGK toplantısında Yunanistandaki silahlanma faaliyetleri, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemler konuşulurken, Rusya-Ukrayna Savaşı ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvuruları kapsamında meydana gelen son durum da konuşulmuş olacak.