TSK Barış Kartalı'na kavuştu - izle

Türk Hava Kuvvetleri'nin uzun zamandır beklediği havadan ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı'nın ilk teslimatı gerçekleşti.

TSK Barış Kartalı'na kavuştu - izle

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde teslim alınan AWACS'in Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na gönderildiği duyuruldu.

HAVADAN İHBAR VE KONTROL UÇAĞI BARIŞ KARTALI'NDAN GÖRÜNTÜLER

TSK Barış Kartalı'na kavuştu - izle

600 MİLYON DOLAR KAZANDIRDI

Türk Hava Kuvvetleri, 10 yıldır envanterine katmak için beklediği ve geç teslimatı nedeniyle Boeing firmasına 600 milyon dolar para cezası kesti. Barış Kartalı, geç teslimatıyla Türkiye'ye yattığı yerden 600 milyon dolar kazandırmış oldu.

NATO'NUN AWACS'INA GEREK KALMAYACAK

1.5 milyar dolar bedelli Barış Kartalı Projesi kapsamındaki uçakların envantere dahil olmasının ardından Anadolu Kartalı tatbikatlarında aynı işleyişe sahip bulunan NATO'ya ait AWACS'ın kullanımına da gerek kalmayacak.

HAVADA 24 SAAT GÖREVDE KALABİLİYOR

Northrop Grumman imalatı özel bir radar taşıyan uçağın radarı, 350 kilometre menzili içinde aynı anda 3 bin cismi tespit ve takip edebiliyor. Radarları sayesinde çok alçaktan, çok düşük süratle uçan insansız hava araçları bile tespit edilebiliyor.Uçak elektronik karıştırma ve şaşırtma yapıyorken, havada da yakıt ikmaliyle 24 saat görevde kalabiliyor.