ABD'li kurtarma ekibi Adıyaman'da: Türkler'in gösterdiği dirence saygı duyuyoruz

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) Afet Yardım Müdahale ekipleri, Türkiye'de deprem bölgesine gönderildi.

Ekipler, Adıyaman'da enkaz altında kalanların kurtarılması için yürütülen çalışmalara katılıyor.

160 kişilik ekip, 12 köpek, 85 tondan fazla ekipman

Los Angeles'tan Türkiye'ye gönderilen ekip, depremin en çok etkilediği illerden biri olan söz konusu kente ulaştı.

160 kişilik uzman ekip, 12 köpek ve 85 tondan fazla özel ekipman ile enkazda kalan vatandaşların çıkarılması için çalışma yürütüyor.

"Yıkım çok büyük"

USAID Planlama Bölümü Yöneticisi John C. Morrison, şehrin nerdeyse tamamında enkazla karşılaştıklarını ve yıkımın çok büyük olduğunu söyledi.

Enkazda kalanların kurtarılması için ekipler oluşturduklarını ve kentin farklı noktalarında arama çalışmalarına başladıklarını anlatan Morrison, Türklerin misafirperver oluşundan, gösterdiği dirençten bahsetti ve ekledi:

"Arama kurtarma çalışmalarımıza devam ediyoruz"

USAID, Türkiye'nin isteği üzerine 12 köpeğin yanında 160 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderdi. 2 gün önce geldiğimizden bu yana arama kurtarma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enkazın altında insanları bulacağımız konusuna hâlâ iyimser bakıyoruz ve buna dayanarak işimizi sürdürüyoruz.

"Türkler çok misafirperver, dirençlerine saygı duydum"

Ne zaman bir Türk ile iletişime geçsek bizi çok kibar ve misafirperver karşılıyorlar. Türkler'in bu felaketin karşısında gösterdikleri dirence saygı duydum. Arama kurtarma çalışmalarıyla Türklere yardım etmeye devam edeceğiz ve bize ihtiyaç duyulduğu sürece buradayız.