Ahmet Davutoğlu: Çelik yelek giymedim, giymeyeceğim
DHA

davutoğlu

Başbakan Davutoğlu, Polis Akademisi'nde gerçekleştirilen, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci yıl dönümü toplantısına katıldı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne cuma günü düzenlediği ziyarete ilişkin konuşan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİZİ KİMSE KORKUTAMAZ"

"İki kesim bundan rahatsız oldu. Birisi terör örgütü ve terör örgütünün siyasi uzantıları. Ben Diyarbakır'a gitmeden önce çağrı yaptılar. Vatandaşlar kepenkleri kapatsın, ülkenin daha 4 ay önce yüzde 49,5 desteğiyle başbakanlığına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı protesto etsinler, diye. Elhamdülillah kimse kepenk kapatmadı. Kimse, şahsen benim protesto edilip edilmemem önemli değil ama, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı protesto etmedi. Çünkü verilen terörle mücadele hukuk içinde verilen bir mücadeleydi ve halk bunu benimsemişti. Bir gün önceki terör saldırısıyla muhtemelen şu hesabı yaptılar. Terör saldırısından sonra Başbakan gelmekten vazgeçebilir. Bu da terör örgütü için bir başarı olarak yansıtılabilir. Onlar bizi tanımıyor. O gece özellikle sadece kendim gitmekle kalmadım. Eşimle zaten gidecektik ama gidecek bakan sayısını artırdım. 4-5 arkadaşla gitmeyi düşünüyordum, 9 bakan arkadaşımla gittim. Şunu göstermek için. Bizi kimse korkutamaz. Kamu düzeni, bu ülkenin bekası için yola çıkmışken; polisimiz, askerimiz gece gündüz orada canını ortaya koymuşken eğer ben bir gün can kaygısıyla böyle bir ziyareti yapmaktan tereddüt edersem işte o zaman bu makam bize haram olur. Bir an bile tereddüt etmedik, gittik. Orada söylediğim gibi ne terör örgütünden ne de herhangi bir başka yapıdan korkmadık. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Bu mesajı verdik"

"ÇELİK YELEĞİ GİYMEYİ REDDETTİM"

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 22 Temmuz 2015 tarihinde 2 polisin şehit edilmesinin ardından Ceylanpınar'ı ziyaret ettiğinde kendisine çelek yelek giyip giymediği sorusu sorulduğunu belirten Davutoğlu, çelik yelek tedbirinin Diyarbakır ziyaretinde de gündeme getirildiğini fakat kendisinin reddettiğini ifade etti.

Davutoğlu, "2 polisimizin şehit edildiği mübarek Ceylanpınar'a gittiğimde de aynı istihbarat bilgileri gelmişti. Birtakım riskler olduğuna dair. O zaman gittiğimizde sokakta şunu sordular. Acaba Başbakan'ın üstünde çelik yelek mi var ya da eşinin? Diyarbakır'da da arkadaşlar böyle bir tedbir alsak mı, dediler. Başbakan çelik yelek giyerse Diyarbakırlı eğer o çelik yeleği hissederse kendisini nasıl güvende hisseder? Emin olun başbakanın canı herhangi bir askerimizin, polisimizin, jandarmamızın ya da herhangi bir vatandaşımızın canından kıymetli değildir. Bunu gösterebilmek ve Diyarbakırlıyı kucakladığımda çelik yeleği değil de yüreğimi hissetsin, diye çelik yeleği giymeyi de reddettim. Bundan sonra da hiçbir yurt içi ziyarette böyle bir tedbir de alınmasını şahsen kendi riskimi üstlenerek yapmayacağımı söyledim"

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)