AK Parti'de yeni MYK belli oldu
AA & Ensonhaber

AK Parti 4'üncü Olağanüstü Kongre heyecanı yaşandı..

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen büyük kongreye insanlar adeta akın etti.

Yapılan seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de 1399 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Teşekkür için yoğun kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim ile ilgili mesajları ve dünya çapındaki krizlere değindi.

Kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla sona erdi.

Yeni MYK belli oldu

Kongrenin ardından yeni Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Toplantıya kabine üyeleri de katıldı.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleşen toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

Toplantının ardında yapılan açıklamada yeni MYK belli oldu.

Buna göre MYK şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan Vekili Efkan Ala

Efkan Ala 21 Şubat 1965 tarihinde Erzurum'un Oltu İlçesinde dünyaya geldi. Üniversiteye 1983 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde başladı. 1987 senesinde buradaki eğitimini tamamlayan Efkan Ala, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı. Sakarya Valiliği'nde 1988 senesinde kaymakam adayı olarak vazifeye başladı. 1991 senesinde Trabzon'un Dernekpazarı İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süreyle Ordu'nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı olarak görev yaptı.

1999 senesinde İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atanan Ala, sonraları İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı vazifesini üstlendi. 2001-03 yılları arasında Turizm Bakanlığı'nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu. Ardından 30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak görev yapmaya başladı. Bir sene sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atanan Ala, 8 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarı olarak atandı.

26 Aralık 2013 tarihinde 61. Hükümetin İçişleri Bakanı olarak atanan Ala 62 ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev aldı. Ardından 25.Dönemde Erzurum Milletvekili seçilen Ala, 26. Dönemde Bursa Milletvekili seçilmiştir. Ala son olarak 65. Hükümet’in İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş

5 Şubat 1957’de Kayseri’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği, Kayseri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu.

22, 23, 24, 26 ve 27. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. 3 dönem AK PARTİ Grup Başkanvekilliği yaptı. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 64. Hükûmette Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. 31 Mart 2021 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekilliği'ne seçildi.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı

23 Mayıs 1952’de Rize Çayeli’nde doğdu. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapan Yazıcı, 1976 yılında hakim adayı olarak İstanbul Adliyesi’nde kamu görevine başladı. Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hakimliklerinde bulundu. Yazıcı, 1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul’da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Yazıcı, bu süreçte Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi`nin kuruluş sürecinde yer alan Yazıcı, partinin Kurucu Üyesi oldu.03 Kasım 2002 seçiminde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Kasım 2002`den itibaren beş yıl süre ile AK Parti`nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Yazıcı, AK PARTİ’nin kuruluşundan bu yana Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. 23. Dönemde İstanbul, 24. Dönemde Rize Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İngiltere’de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kandemir, sonrasında University of London/King’s College Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katıldı.

Üniversite yıllarında Mühendislik Fakültesi Dernek Başkanlığı yaptı. Ak Parti’nin kuruluşuyla birlikte İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi. 3 senelik İl Başkanlığı görevi sonunda eğitim amacıyla yurtdışına çıktı. 2014 yılı Eylül ayında geldiği Başbakan Danışmanlığı görevinden sonra aynı yılın Ekim ayında Sağlık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti’den 25, 26, 27 ve 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969’da Trabzon Yomra’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Barosuna bağlı olarak 10 yıl kadar serbest avukatlık yaptı. 7 yıl AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve 1 yıl Sakarya İl Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuki İşler Birimi) olmak üzere 10 yıl kadar teşkilatlarda görev aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyon üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığında 7 yıl Başkan Yardımcılığı, Eylül 2017’den Ağustos 2018 tarihine kadar AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendi. Olağan Kongrenin ardından Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yavuz, 7.Olağan kongre sonrasında yeniden Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sarıkaya

1974 yılında Almanya’nın Herne şehrinde doğdu. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Londra University of Wales İşletme Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. 2004 – 2014 yılları arasında kurucu üyesi olduğu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Genel Koordinatörlüğü, Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Ekonomi İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.

2014 – 2016 yılları arasında AK Parti Brüksel Temsilciliği’nde başkanlık görevi yaptı. 2015 yılından itibaren Avrupa Parlamentosu’nda AK Parti’nin üyesi olduğu Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı’nın (AECR) Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı vazifelerinde bulundu. 2016 – 2018 yılları arasında da UETD Genel Başkanı olarak görev yaptı. 27. ve 28. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000 yılında tamamladı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi’nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir.

Dağ, İzmir Milletvekili seçilerek TBMM’de görev almıştır. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2017-2021 tarihleri arasında AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 24 Mart 2021’de yapılan 7. Olağan kongrede tekrar MKYK üyesi seçilen Hamza Dağ bu tarihten itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya

İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi.Kaya, Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden şeref derecesi ile mezun oldu. New York Üniversitesinde meme kanserinin termal görüntülenmesi konusunda yüksek lisans yaptı.

AK PARTİ İstanbul İl Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ İstanbul İl Tanıtım Medya Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK PARTİ 5. Olağan Kongresiyle Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 13 Eylül 2015 tarihinde AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği itibarıyla AK PARTİ Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 65. Hükûmette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev aldı.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968’de Adana’da doğdu. Babasının adı Yusuf Ziya, annesinin adı Dudu’dur. Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi alanında yaptı.

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı. 13 Eylül 2015 tarihinden sonra Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yaptı. 65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanı olarak kabinede yer aldı.

Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur

Belgin Uygur, 1977 Balıkesir doğumludur. Avukat; 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2001 yılından bu yana Balıkesir ilinde serbest avukat olarak çalıştı.2017-2018 tarihleri arasında AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili seçildi. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK Üyesi olarak seçildi. TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi oldu.

Uygur, TBMM KEFEK Kadınların iş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Uygur 2022 yılından itibaren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini yürütmektedir.

İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın

Hasan Basri Yalçın, 2004 yılında Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Yalçın, doktora eğitimini University Cincinnati'de Siyaset Bilimi alanında "The Strugle of Autonomy: A Realist Theory of İnternational Relations" başlıklı tez çalışması ile tamamlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir ve SETA Strateji Araştırmaları Direktörüdür.

Ar-ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen

1966 yılında Akçaabat’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde Yüksek Lisansını bitirdi. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora çalışmaları yaptı. Halihazırda Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Doktora Programı öğrencisidir.

1980’li ve 90’lı yıllarda MGV bünyesinde gençlik çalışmalarında bulundu ve İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttü. Ardından Fazilet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Son iki hükümet döneminde Başbakan Başmüşavirliği vazifesini yürüttü. İki kez AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı yapan Şen, 7. olağan kongre sonrasında AK Parti AR-GE ve Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Trabzon Milletvekili seçilmiştir.

Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz

1 Mart 1956’da Bitlis’te doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Suphiye’dir. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Yeminli mali müşavir olarak çalıştı. Türkiye Kalkınma Bankası Denetim Kurulu Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakleri Mali Danışmanı, TOKİ Emlak Konut GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sorumlu Ortak Başdenetçisi, İTO İştiraki Formula İstanbul AŞ Mali Danışmanı, DSİ Dünya Su Forumu Mali Danışmanı, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV), Birlik Vakfı, Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MÜMDER), İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) ve İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası (İYMMO) üyesidir. AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi

1 Ocak 1961 tarihinde Denizli’nin Tavas İlçesi Pınarlar Beldesi’nde dünyaya gelen Nihat Zeybekci, Fatma ve Şükrü Zeybekci çiftinin beşinci ve son çocuğudur. Tütün işçiliğiyle geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşta çalışma hayatıyla tanışan Nihat Zeybekci, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Üniversite’de okuduğu süre boyunca bir dış ticaret şirketinde çalışarak, daha mezun olmadan alanıyla ilgili deneyim kazanmıştır. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.

Profesyonel iş yaşamına İstanbul’da özel sektörde başlayan Zeybekci, Denizli’de bir tekstil firmasının ihracat müdürlüğü yapmış; 1994 yılında ise kendi işini, Turkuaz Tekstil’i kurmuştur. Politikaya atılmadan önce iş adamı ve sanayici kimlikleriyle sektörü yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Zeybekçi, 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yapmıştır. 2009-2012 yılları arasında ise Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. TBMM Enerji Komisyonu Başkanlığı da yapmıştır. 26 Aralık 2013 tarihinde Ekonomi Bakanı olmuştur.

Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nü bitirdi. Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını tamamladı. Siyasi hayatına 2005 yılında AK Parti Gençlik Kollarında başlayan Karaaslan Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresi’nde Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2006 yılında gerçekleşen AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi’nde Ana Kademe MKYK Üyeliğine seçilen en genç üye oldu. Genel Merkez Sosyal Politikalar Birim Başkan Yardımcılığı görevini 6 yıl sürdürdü.

7 Haziran 2015 seçimleri ile Samsun Milletvekili seçilen Karaaslan, Eylül ayında gerçekleştirilen kongrede Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Şehir, medeniyet, yerel mimari ile kimlikli şehirler, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum politikaları, sürdürülebilirlik, çevre dostu büyüme, yeşil ekonomi vb. konularda çalışmalar yapmaktadır. 2006 yılından bu yana gerçekleşen tüm kongrelerde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Karaaslan bu görevine devam etmektedir. 25., 26., 27. ve 28. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evlidir ve iki çocuk annesidir.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri

Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans derecesini 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (2003) ve Doktora (2007) derecelerini ABD’de Rutgers, The State University of New Jersey-New Brunswick’ten aldı. 2011 yılında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. Ömer İleri, 2011-2014 yılları arasında Avea’da AR-GE Operasyon Müdürü, 2014-2015 yılları arasında Cypress Semiconductor Corporation’da Yazılım Mühendislik Müdürü, 2015-2017 yılları arasında Mimosa Networks’te Ürün Müdürü olarak çalıştı. 2017-2020 yılları arasında ise Amazon Lüksemburg ofisinde Kıdemli Ürün Müdürü ve Kıdemli Program Müdürü olarak çalışmalarına devam etti.

24 Mart 2021 tarihinde AK Parti 7.Olağan Kongresi’nde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde 28. dönem AK Parti Ankara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi.

Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz

1951 yılında Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’ni bitirdi. 1990 yılında Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’ne atanan Yusuf Ziya YILMAZ, 1992 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne getirildi. 6 yıl Samsun’da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra, 1998’de İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’ne atandı.

1999 yılında Samsun’a hizmet için 23 yıllık görevinden ayrılarak, ilk kez 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz,28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikinci, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde üçüncü ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de dördüncü kez Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilmiştir. 27.-28. Dönem Samsun Milletvekili olan Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı görevini sürdürmektedir.