DHA

İslam alemi Ramazan Bayramı'na hazırlanıyor.

Bir aydır Ramazan'la bereketlenen Türkiye yarın bayrama kavuşuyor.

Bayram öncesinde ise her yerde coşku ve sevinç hakim değil.

Türkiye'nin toprağa düşmüş vatan evlatları bu bayram öncesinde de unutulmadı.

Arefe günü şehitliklere ziyaret

Bayram öncesinde arefe günü şehitliklere giden şehit yakınları, hem temizlik yaptı hem de Kur'an-ı Kerim okuyarak şehit ruhalarına hediye etti.

Antalya'da yakınlarının kabrini ziyaret etmek isteyenler, sabahın erken saatlerinde kent merkezindeki Uncalı Kent Mezarlığı'na geldi.

"Evimizin tek oğluydu; aldılar bizden"

2 yıl önce şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in babaannesi Leyla Güler, torununun kabri başında dua edip, gözyaşı döktü.

Torununun acısını hiç unutmadığını ifade eden Güler, "Her zaman gelirim. Sadece bayramlarda değil. Acısını hiç unutamadık. Evimizin tek oğluydu; aldılar bizden." dedi.

"Buradan ayrılmak istemiyoruz"

İzmir'de de şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının mezarlarına yaptıkları ziyarette duygulu anlar yaşadı.

Hatay'ın Serinyol ilçesinde 2003 yılında şehit olan Jandarma Çavuş Mustafa Mutlu'nun babası Kasım Mutlu, bayramların sevinç kaynağı olduğunu ancak şehit aileleri olarak bayramları hüzünlü geçirdiklerini söyledi.

Her bayram çocuklarının mezarına geldiklerini belirten Mutlu, şöyle konuştu:

"Biz onlara geliyoruz. Çünkü onlar bizim elimize öpmeye gelmeyecekler. Biz de onların bayramını kutlamaya geldik. Mezarı temizleyip, sildik. Nasıl evimizde bayram temizliği yapıyorsak burada da onu hissettirmek istedik. Ne kadar da hüzünlü olsak bizler inanın buraya geldiğimizde değişiyoruz. Buradan ayrılmak istemiyoruz ama hayat devam ettiği için mecbur gideceğiz. Bayram boyunca, şehit aileleri çocuklarının yanına koşuyor. Bu şekilde bir teselli buluyoruz."

Acının üzerinen 25 yıl geçti

Şırnak'ta 1999 yılında şehit olan Jandarma Komando Çavuş Akın Aydın'ın kardeşi Volkan Aydın da abisinin şehit olmasının üzerinden 25 yıl geçtiğini ancak o günü dün gibi hatırladıklarını ifade etti.

Her bayram arifesinde ailece şehitliğe geldiklerini kaydeden Aydın, "Bayramlaşıyoruz burada. Bayramın adı bayram ama bizim için bayram gelip ziyaret etmek." dedi.

Anne Emriye Aydın da oğluyla bayramlaştığını, 25 yıl geçse de oğlunun acısını unutamadığını söyledi.

"Oğlunun sünneti olacaktı ona gelecekti"

Bir ziyaret de Ankara'daki Cebeci Askeri Şehitliği'ne yapıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2018'de PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci'nin annesi Ayfer Dökmeci, bayramın geldiğini hissedemediğini söyledi.

Oğlunu kaybetmesinin üzerinden 11 bayram geçtiğini, gün geçtikçe daha çok özlediğini ifade eden anne Dökmeci, "Nasip olursa her gün buradayız. Oğlunun sünneti olacaktı ona gelecekti, davetiyeleri dağıttı ama kısmet olmadı." dedi.

"Allah kimseye evladının acısını göstermesin"

Suriye'de 2019'da Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Umut Coşkun'un amcası Yetkin Coşkun da buruk bir sevinç yaşadığını ifade etti.

Acılarının çok ağır olduğunu belirten Coşkun, "Diyecek hiçbir şey yok. Burada onlar gibi bir sürü genç, vatan için kanını dökmüş, şehit olmuş. Allah kimseye evladının acısını göstermesin. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Tokat...

Tokat'ta şehit yakınları ve gaziler, Ramazan Bayramı arifesinde, Garnizon Şehitliği'ne ziyarette bulundu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)